KOREJSKO ČUDO OD DETETA JE IZBACILO SVOG IDOLA: Kad sam bio mali, kopirao sam Novaka! (VIDEO)
Hjeon Čung je ušao u svoje prvo četvrtfinale Gren slema, Foto: Reuters

Prvi plasman u četvrtfinale Australijan opena

KOREJSKO ČUDO OD DETETA JE IZBACILO SVOG IDOLA: Kad sam bio mali, kopirao sam Novaka! (VIDEO)

Mladi Čung je ostvario svoj dečački san

Objavljeno:

Hjeong Čung je buduća zvezda tenisa u usponu, a s obzirom na igru koju je prikazao protiv Novaka Đokovića, možda i budući broj 1 na svetu.

Južnokorejac je savladao svog idola u tri seta u osmini finala Australijan opena i tako priredio jedno od najvećih iznenađenja u Melburnu ove godine.

- Ne znam kako sam pobedio. Srećan sam. Nisam znao da ću pobediti, ali bila mi je čast što sam ponovo igrao protiv njega. Srećan sam što ga ponovo vidim na Turu - rekao je Čung odmah posle meča.

"Pogađao si neke izvanredne udarce, maltene si podsećao na Novaka, jer je to bio njegov zaštitni znak", rekao je Džim Kurijer na "Rod Lejver areni" 21-godišnjem južnokorejskom teniseru.

- Ne znam. Kada sam bio mlađi, pokušavao sam da kopiram Novaka, jer je bio moj idol.

Hjeon Čung je pobedio svog idola Novaka Đokovića
Hjeon Čung je pobedio svog idola Novaka Đokovićafoto: AP

Nije mladi Čung ni u jednom trenutku tokom meča se uspaničio ili pokazao znake uznemirenost, pogotovo kada ga je Novak stizao posle velike prednosti koju je imao, a poslednji put je to bilo u taj-brejku trećeg seta, kada je sa 0:3, srpski teniser došao do 3:3, ali je usledio furiozan odgovor Južnokorejca.

- Znao sam da nemam šta da izgubim. Vodio sam 2:0 u setovima i znao sam da ako izgubim taj set, igraću još sigurno dva seta, ali ja sam bio spreman da igram još dva sada. Mlađi sam od Novaka, tako da me nije bilo briga - nasmejao je publiku na tribinama Čung.

Hjeon Čung je odigrao perfektan meč protiv Novaka Đokovića
Hjeon Čung je odigrao perfektan meč protiv Novaka Đokovićafoto: AP

- Ne mogu da verujem da se ovo desilo večeras. San mi se ostvario. Imam dobra iskustva u mečevima protiv Tenisa, ali radujem se tom našem susretu u četvrtfinalu Gren slemu - najavio je Čung susret sa najvećim iznenađenjem dosadašnjeg turnira i čovekom koji je izbacio Vavrinku i Tima u Melburnu.

BONUS VIDEO: LUDA ZABAVA U MELBURNU: Nole i njegovi treneri prozivali legendarnog brazilskog tenisera!

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.