Nadal posle maratona u četvrtfinalu, Čilić i Edmund u četiri seta do osam najboljih! Dimitrov bolji od Kirjosa! (FOTO) (VIDEO)
Foto: EPA

AO, 2018.

Nadal posle maratona u četvrtfinalu, Čilić i Edmund u četiri seta do osam najboljih! Dimitrov bolji od Kirjosa! (FOTO) (VIDEO)

Novak bi u slučaju nove pobede išao na pobednika meča Tim - Sindgren, a potencijalni rival u polufinalu u petak bio bi mu Federe

Objavljeno:

Španski teniser Rafael Nadal plasirao se danas u četvrtfinale Australijan Opena u Melburnu, pošto je pobedio 26. igrača sveta Argentinca Dijega Švarcmana posle četiri seta - 3:1 (6:3, 6:7, 6:3, 6:3).

Prošlogodišnji finalista je pobedio tako što je proveo na terenu tri sata i 51 minut. On je u osmom gemu prvog seta oduzeo servis Švarcmanu, što mu je bilo dovoljno da povede u meču.

U drugom setu obojica su napravili po tri brejka, pa je set odlučen posle taj-brejka, koji je Argentinac dobio sa 7:4.

Prvi teniser sveta je u četvrtom gemu trećeg seta napravio brejk i ponovo poveo u meču, a u četvrtom setu je dva puta oduzeo servis Švarcmanu i posle treće meč lopte plasirao se medju osmoricu najboljih.

foto: Reuter

Nadal će u četvrtfinalu igrati protiv šestog nosioca Marina Čilića iz Hrvatske, koji je pobedio Španca Pabla Karenja Bustu sa 3:1 (6:7, 6:3, 7:6, 7:6).

Hrvatski server takođe se mučio u svom meču osmine finala i posle tri i po sata uspeo da eliminiše Španca. Španac je u tom duelu imao brejk prednosti i u trećem i u četvrtom setu, ali nije uspevao da ih sačuva do kraja, pa je pao pod silnim servisima 198 centimetara visokog tenisera, koji je plasmanom među osam najboljih zabeležio najbolji rezultat u Melburnu od 2010. kada je igrao polufinale.

foto: Reuter

U gornjoj polovini žreba, britanski teniser Kajl Edmund nastavio je da niže odlične rezultate. Italijan Andreas Sepi je poveo, ali je 49. teniser na ATP listi preokrenuo meč u svoju korist - 6:7 (4:7), 7:5, 6:2, 6:3 Edmund će se u četvrtfinalu sastati sa pobednikom "blokbaster" meča 4. runde između (3) Grigora Dimitrova i (17) Nika Kirjosa.

foto: AP

Bugarski teniser Grigor Dimitrov plasirao se danas u četvrtfinale Otvorenog prvenstva Australije u Melburnu, pošto je pobedio domaćeg igrača, 17. na ATP listi, Nika Kirjosa posle četiri seta, 7:6, 7:6, 4:6, 7:6.

Treći teniser sveta pobedio je za tri i po sata. U prvom setu nije bilo brejka, a Dimitrov je dobio taj-brejk sa 7:3. Teniseri su u drugom setu napravili po brejk, pa je ponovo odlučujući bio taj-brejk, koji je Dimitrov dobio sa 7:4.

Kirjos je zahvaljujući brejku u petom gemu trećeg seta smanjio zaostatak u meču na 1:2 u setovima. U četvrtom setu obojica su napravili po jedan brejk, a Kirjos u devetom gemu kada je Dimitrov servirao za pobedu.

Australijanac je posle toga izjednačio na 5:5, a zatim su obojica osvojili po gem na svoj servis, da bi Dimitrov ponovo bio bolji u taj-brejku, koji je dobio sa 7:4. Dimitrov će u četvrtfinalu igrati protiv Britanca Kajla Edmunda, koji je ranije danas pobedio Italijana Andreasa Sepija sa 6:7, 7:5, 6:2, 6:3 Mečevi osmine finala u donjoj polovini žreba biće odigrani u noći između nedelje i ponedeljka, odnosno u ponedeljak ujutru, a sastaće se: (19) Tomaš Berdih - (25) Fabio Fonjini

(2) Rodžer Federer - Marton Fuksovič

(5) Domini Tim - Tenis Sindgren

(14) Novak Đoković - Hjeon Čung Novak bi u slučaju nove pobede išao na pobednika meča Tim - Sindgren (sreda), a potencijalni rival u polufinalu u petak bio bi mu Federer.

BONUS VIDEO: Tejlor Ročesti posle poraza Crvene zvezde od Himkija

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.