NAVRATILOVA NAPALA ĐOKOVIĆA: Novak ne vidi širu sliku, muškarci i žene nisu jednaki, zašto se ne bori za teniserke!? (FOTO)
Novak posle meča sa Monfisom, Foto: EPA / Mark Cristino

NEVEROVATNO!

NAVRATILOVA NAPALA ĐOKOVIĆA: Novak ne vidi širu sliku, muškarci i žene nisu jednaki, zašto se ne bori za teniserke!? (FOTO)

Podržana je inicijativa našeg tenisera, ali...

Objavljeno: 16:28h

Novak Đoković pokušava da razbistri glavu i bude van svih skandala koji mu se serviraju dok pobeđuje na Australijan openu.

Najbolji srpski teniser je bio na udaru britanskih medija zbog navodnog izbacivanja čelnika ATP i predlaganja da se igračima uvećaju dobici od osvojenih turnira.

Novak je demantovao da se tako nešto desilo, ali nije da je imao inicijativu iz dosta razloga.

Dobio je podršku od većine tenisera, ali i bivše teniserke Martine Navratilove.

Međutim, ona ga je osudila na sledeći način.

foto: Reuters

- Mislim da je sjajno što igrači traže više novca. Ali, teniseri i teniserke treba da budu zajedno, ne jedni protiv drugih. Deo koji turniri daju igračima je manji nego što bi trebalo da bude. Međutim, teniseri i teniserke moraju da reaguju zajedno i da kažu: "Morate da nam date to što želimo ili neće biti grend slema". Nije rešenje da muškarci dobiju više novca od žena. To je pogrešno i želim da Novak to shvati. Grend slemovi su veliki i važni, jer podjednako doprinose žene i muškarci. Mislila sam da je ta priča oko jednakosti okončana pre 10 godina - navela je Navratilova za "BBC".

Ona je nastavila u dahu, i pomenula da Novak "ne vidi širu sliku" jednakosti muškaraca i žena.

- Bila su vremena kada je ženski tenis bio interesantniji od muškog, pa nismo tražile više novca. Mislim da Novak ovde ne vidi širu sliku. Morate da pošaljete sliku da su žene i muškarci jednaki i da takve budu i novčane nagrade. Ne radi se o količini, kvalitetu ili rejtingu. Ako bismo uzeli u obzir rejting onda bi Federer trebalo da zarađuje 10 puta više. Onda bi trebalo da bude plaćeniji od Novaka, jer je njegov rejting bolji - rekla je Navratilova.

BONUS VIDEO: TROICKI POVREDIO SUDIJU KOME JE UJAK SRBIN IZ BEOGRADA: Njegova reakcija je hit na društvenim mrežama!

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.