Tenis izbacio Vavrinku, ispala i Muguruza, Tim koračao na rubu eliminacije, lepa Maša kao na Mis Mokre majice! (FOTO) (VIDEO)
Marija Šarapova, Sten Vavrinka, Garbine Muguruza, Foto: EPA/Dean Lewins/Reuters/EPA/Mark Cristino

Australijan open, 4. dan

Tenis izbacio Vavrinku, ispala i Muguruza, Tim koračao na rubu eliminacije, lepa Maša kao na Mis Mokre majice! (FOTO) (VIDEO)

Dan kada su se dogodila brojna iznenađenja u Melburnu

Objavljeno: 14:05h

Dve velike senzacije obeležile su četvrti dan Australijan opena.

Treća igračica planete Garbine Muguruza je eliminisana od 88. na WTA listi, Hsijeh iz Kineskog Tajpeha 7:6, 6:4, a Sten Vavrinka je u istoj rundi završio takmičenje porazom od Tenisa Sandgrena, 6.2, 6:1, 6:4.

Ako se može u neku ruku razumeti poraz Švajcarca koji je dugo odsustvovao zbog povrede i ovo mu je bio prvi povratnički turnir, onda se to za Špankinju svakako ne može reći.

Ipak, drugi Švajcarac je opravdao ulogu favorita. Rodžer Federer je u tri seta bio bolji od Štrufa 6:4, 6:4, 7:6 i zakazao duel u trećem kolu protiv Rišara Gaskea.

Poraz Vavrinke nije jedino iznenađenje ovog dana, pošto je i 13. teniser planete, Sem Kveri, završio svoje učešće u Melburnu porazom 6:4, 7:6, 4:6, 6:2, od autsajdera, Martona Fučovica iz Mađarske koji zauzima 80. poziciju na ATP listi.

Iznenađujućih eliminacija se spasio i teniser koji se nalazi na putu Novaka Đokovića ka finalu. Dominik Tim je bio na ivici poraza od 190. igrača na svetu, Kudle, koji je vodio 2:0 u setovima, ali je u naredna tri Austrijanac napravio preokret 6:7, 3:6, 6:3, 6:2, 6:3.

I Aleksandar Zverev je izgubio jedan set 4:6 u ovom 2. kolu, od Gojovčika, ali je ostala tri dobio ubedljivo 6:1, 6:3, 6:3.

U ženskoj konkurenciji, uz ispadanje Muguruze, senzacija je i izbacivanje Džoane Konte, zvanično 10. igračice planete od 123. na svetu, Bernarde Pere 6.4, 7:5.

Ostale favoritkinje su uglavnom opravdale očekivanja. Marija Šarapova je kao i Novak Đoković, morala da igra po najvećoj vrućini, ali je to nije sprečilo da uzme meru Sevastovoj 6:1, 7:6.

U kakvim uslovima su njih dve igrale najbolje svedoče slike haljine Šarapove koja je bila natopljena znojem, tako da je izgledalo kao da je bila na izboru za Mis mokre majice, a ne na teniskom meču.

I Marija Šarapova je kao i Novak Đoković igrala po paklenoj vrućini
I Marija Šarapova je kao i Novak Đoković igrala po paklenoj vrućinifoto: EPA/Dean Lewins

I najbolja na svetu, Simona Halep, je lako preskočila ovu rundu pobedom nad Eženi Bušar 6:2, 6:2, a trijumfe su ostvarile Karolin Garsija, Karolina Pliškova, Ešli Barti, Medison Kiz, Anđelika Kerber...

Australijan open - 2. kolo, rezultati četvrtog dana:

Teniseri

foto: Prinscreen/Flashscore.com

Teniserke

foto: Prinscreen/Flashscore.com

BONUS VIDEO: TROICKI POVREDIO SUDIJU KOME JE UJAK SRBIN IZ BEOGRADA: Njegova reakcija je hit na društvenim mrežama!

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.