Kirjos ponižava: Dajte mi Novaka u prvom kolu da se igram! (VIDEO)
Novak Đoković na meću sa Nikom Kirjosom, Foto: Fonet

hoće da menja pravila

Kirjos ponižava: Dajte mi Novaka u prvom kolu da se igram! (VIDEO)

Kirjos na grčkom znači gospodin, što ovaj momak svakako nije

Objavljeno:

Australijski teniser Nik Kirjos jedan je od retkih velikih zvezda koji su javno podržali ideju da se smanji broj nosilaca na Grend slemovima.

Pre nekoliko meseci Asocijacija teniskih profesionalaca (ITF) potvrdila je da od 2019. na najvećim turnirima neće biti 32 nosilaca, već njih 16, što se mnogima nije dopalo.

Ko može da mu zabrani?! NBA as najavio da će igrati za Srbiju u kvalifikacijama za SP! (VIDEO)

Ipak, momak iz Kanbere veruje da će to mnogo unaprediti 'beli sport'.

- Sviđa mi se, mislim da je to sjajna ideja. Promene će učiniti da prva nedelja na Grend slemu bude mnogo interesantnija - rekao je Kirjos.

On je dodao šta donosi takva promena. - Posebno mi se dopada što će najbolji teniseri imati teži žreb. Mi momci od 20 do 30 mesta obično igramo nekoliko izuzetno teških mečeva sa mnogo setova u uvodnim rundama. Za to vreme se oni prošetaju igrajući sa igračima koji su na 70. ili 100. mestu na ATP listi. Nema problem sa tim da igra protiv nekog od najjačih igrača već na startu. - Dopada mi se ideja, neće imati više toliku zaštitu. Na primer, može se desiti da igram sa Novakom u prvom kolu. Usledilo je pitanje da li bi bio zadovoljan takvim scenariom? - Sto posto. Nisam nikada izgubio od njega - zaključio je Kirjos. Australijanac je prošle godine dvaput u dve nedelje savladao Đokovića – prvo u Akapulku (7:6, 7:5), a onda i u Indijan Velsu (6:4, 7:6).

BONUS VIDEO: Evo kako je izgledao trening Đokovića u Rod Lejver areni

(Espreso.co.rs/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.