PROMENJENA TRI PRAVILA: Tenis više nikad neće biti isti! (FOTO)
Foto: Pixabay

EVOLUCIJA "BELOG SPORTA"

PROMENJENA TRI PRAVILA: Tenis više nikad neće biti isti! (FOTO)

Novčana kazna će čekati i one koji "budu igrali ispod profesionalnog standarda", što se po svoj prilici odnosi na teniske bisere kao što je Nik Kirjos, koji naprasno reši da ne vraća loptice rivalu i tome slično

Objavljeno:

Velike promene u pravilima grend slem turnira, odlučeno je na sastanku Uprave ovih prestižnih događaja.

Prema novim pravilima, igrač koji se povuče sa grend slem nadmetanja a da nije na njemu zaigrao u prvom kolu, više neće moći da računa na, dosad automatsku, kompletnu zaradu za "učešće" u uvodnoj rundi. Sada će se ta suma deliti na dve polovine: jednu će dobiti takav teniser/teniserka, a drugi njegov/njegova zamena.

foto: Pixabay

Ovo je uvedeno kako bi se sprečila sve češća praksa u kojoj su se akteri grend slem turnira koji nisu dovoljno fizički spremni da zaigraju - ipak prijavljivali za takmičenje, pa se neposredno pred prvo kolo povlačili, uzimajući pritom novac kao da su poraženi u prvom kolu.

PRIČAO JE O NJOJ I SUZE SU SAME KRENULE! NOVAK SE RASPLAKAO U EMISIJI: To je ono što vam slomi srce! (VIDEO)

Novčana kazna će čekati i one koji "budu igrali ispod profesionalnog standarda", što se po svoj prilici odnosi na teniske bisere kao što je Nik Kirjos, koji naprasno reši da ne vraća loptice rivalu i tome slično.

foto: Printscreen/youtube/HE GOT GAME - SPORTS

Pored prve odluke, o finansijskim izmenama u pravilima grend slem turnira, donete su još dve. Najpre ona po kojoj će se ubuduće, počev od Australijan opena na startu naredne sezone, štopericom meriti 25 sekundi od završetka jednog poena do početka narednog. Ko, od servera, ne bude za 25 sekundi otpočeo novu razmenu udaraca, biće sankcionisan/a najpre opomenom, a u slučaju ponavaljanja prekršaja - i oduzimanjem poena.

ĐOKOVIĆ U SABORNOJ CRKVI REŽE SLAVSKI KOLAČ: Novak slavi Aranđelovdan sa svojom porodicom u Beogradu! (FOTO) (VIDEO)

I, na kraju, počev od 2019, dakle za nešto više od godinu dana, na grend slem turnirima više neće biti po 32 nosioca u muškoj, ženskoj i konkurenciji dublova, već po 16.

BONUS VIDEO: Koreografija Delija na meču protiv Rada

(Espreso.co.rs/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.