DIMITROV POKORIO LONDON! Bugarski teniser savladao Gofana u finalu završnog Mastersa sezone! (FOTO) (VIDEO)
Foto: EPA

SVAKA ČAST!

DIMITROV POKORIO LONDON! Bugarski teniser savladao Gofana u finalu završnog Mastersa sezone! (FOTO) (VIDEO)

Odluka je pala u trećem setu, a Gofan ima za čime da žali, jer nije iskoristio čak četiri brejk lopte...

Objavljeno:

Bugarski teniserGrigor Dimitrov pobedio je Davida Gofana i tako osvojio završni Masters u Londonu!

Pobedom od 2:1 (7:5, 4:6, 6:3) u setovima Dimitrov je potvrdio sjajnu formu i ovaj trofej je savršena nagrada za kraj naporne sezone.

NOVA STRANICA JELENINOG PAKLA: Satima sam stajala gola nasred sobe! Ali najviše me je bolelo ono što mi je mama radila (FOTO)

Odsustvo najboljih iskoristio je Dimitrov, koji je potpuno zasluženo osvojio trofej na završnom turniru u sezoni. Do titule je došao bez ijednog poraza, a u finalu je posle velike borbe nadigrao Gofana.

foto: AP

Belgijanac je u prvom setu vodio sa 4:2, ali je tu prednost ispustio i dozvolio je rivalu da povede u setovima. Ipak, to ga nije demoralisalo, jer je u drugom delu igre jedan oduzet servis bio dovoljan za izjednačenje. Odluka je pala u trećem setu, a Gofan ima za čime da žali, jer nije iskoristio čak četiri brejk lopte.

Dimitrov je odbio sve napade rivala i došao je do najvećeg uspeha u karijeri. Naime, ovo mu je bio osmi trofej, a prethodno je imao samo jednu titulu sa turnira serije 1.000.

Novak Đoković pomaže mladim Srbima! (FOTO)

Dimitrov će posle sjajnog rezultata u Londonu sezonu završiti na trećem mestu, iza Rafaela Nadala i Rodžera Federera, dok će Gofan biti sedmi.

Pobedniku završnog mastersa pripašće više od dva i po miliona dolara, dok će Gofan britansku prestonicu napustiti bogatiji za 967.000.

BONUS VIDEO: Koreografija Delija na meču protiv Rada

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.