Povreda je bila jača od Nadala, a ne Gofan! Debi iz snova na završnom Mastersu Dimitrova!
Foto: AP

Najbolji se muči

Povreda je bila jača od Nadala, a ne Gofan! Debi iz snova na završnom Mastersu Dimitrova!

Belgijanac i Bugarin ostvarili startne pobede u grupi "Pit Sampras"

Objavljeno: 08:41h

Nije mogao povređeni Rafael Nadal svojim punim kapacitetom da se suprotstavi Davidu Gofanu i zato imamo i prvo iznenađenje na završnom Mastersu u Londonu.

Najbolji teniser sveta je poražen u prvom kolu grupe od Belgijanca 7:6, 6:7, 6:4.

foto: Fonetap

"Bik sa Majorke" je stigao na poslednji turnir sezone sa povredom kolena i stisao zube, ali očigledno da nije spreman za one najveće napore.

Iako je odigrao izuzetno prva dva seta, u kojima je briljirao i belgijski teniser, jednostavno kako je vreme odmicalo u trećem periodu igre sve je više bilo jasno da ne može da se jače odupre fizički zdravom protivniku.

foto: AP

U prva dva seta su viđena dva taj-brejka, a u drugom je Španac čak uspeo da se spase sa ivice poraza pošto je Gofan imao prednost 5:3 i meč loptu. Nadal se izvukao i kroz taj-brejk stigao do izjednačenja.

Ipak, u odlučujućem periodu igre nije bilo nade za njega, nervoza, izazvana verovatno i bolovima u kolenu, počela je da se ispoljava na terenu, sve teže se kretao, a to je iskoristio belgijski teniser da napravi dovoljnu prednost u brejkovima i obezbedi pobedu posle 100 minuta.

U prvom meču grupe, Grigor Dimitrov je takođe posle borbe u tri seta slavio protiv Dominika Tima iz Austrije 6:3, 5:7, 7:5.

foto: Fonetap

Dva i po sata je trajala borba ove dvojice tenisera, a srećniji i zadovoljniji je bio debitant na ovom takmičenju.

Igra sjajno Bugarin ove sezone i to se videlo na ovom susretu, jer nije bilo onih njegovih padova koncentracije i nivoa igre, a upravo mu je ta konstantnost i donela trijumf.

foto: Fonetap

U prva dva seta viđen je tek po jedan brejk na obe strane, dok je u trećem Dimitrov, zahvaljujući velikom broju vinera dva puta uspeo da oduzme servis protivniku, a jednom i da izgubi sopstveni.

Dimitrov naredni meč u "Pit Sampras" grupi igra protiv Davida Gofana, a Tim će se na terenu naći sa Nadalom.

BONUS VIDEO: ZAPALILI DISKOTEKU Snežana i Milan Borjan u noćnom provodu

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.