FED kup ima novog šampiona! (VIDEO)
Foto: EPA/TATYANA ZENKOVICH

zasluženo!

FED kup ima novog šampiona! (VIDEO)


Amerikanke su u prvom setu napravile dva brejka i posle nešto više od pola sata povele su u meču. Drugi set je bio neizvesniji, trajao je 78 minuta, a oba para su napravila po tri brejka, pa je meč odlučen u taj-brejku, koji su Vandevej i Rodžers dobile sa 7:3

Objavljeno:

Ženska teniska reprezentacija SAD osvojila je 18. trofej u Fed kupu, pošto je u finalu u Minsku pobedila Belorusiju sa 3:2. Odlučujući treći poen SAD je osvojila u dublu, pošto su Koko Vandevej i Šelbi Rodžers pobedile Arinu Sabalenku i Aleksandru Sasnovič sa 6:3, 7:6.

KAO MARADONA! MAGIJA! Pionir Partizana predriblao pet igrača Zvezde, a potom bocnuo golmana! (VIDEO) Amerikanke su u prvom setu napravile dva brejka i posle nešto više od pola sata povele su u meču. Drugi set je bio neizvesniji, trajao je 78 minuta, a oba para su napravila po tri brejka, pa je meč odlučen u taj-brejku, koji su Vandevej i Rodžers dobile sa 7:3. Prvog dana takmičenja, u subotu, Vandevej je pobedila Sasnovič sa 6:4, 6:4, a izjednačila je Sabalenka pobedom nad Stivens od 6:3, 3:6, 6:4.

Vandevej je danas, u trećem meču, pobedila Sabalenku sa 7:6, 6:1, a drugi poen Belorusiji donela je Sasnovič, pobedom nad Stivens od 4:6, 6:1, 8:6. To je prva titula za SAD u Fed kupu od 2000. godine, kada je pobedjena Španija sa 5:0. Selekcija SAD je rekorder Fed kupa sa 18 titula. To je bilo četvrto finale tog takmičenja za Amerikanke od 2000. godine, a Belorusija je prvi put igrala za trofej.

BONUS VIDEO: Novica Veličković posle poraza Partizana u derbiju od Zvezde

(Espreso.co.rs/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.