BEDAK! Nadal stigao Đokovića na večnoj listi! (FOTO)
Foto: REUTERS/Aly Song

četvrti put prvi na kraju

BEDAK! Nadal stigao Đokovića na večnoj listi! (FOTO)

Ovakav doktor ništa manje i nije zaslužio

Objavljeno: 22:41h

Španski teniser Rafael Nadal završiće 2017. godinu na prvom mestu ATP liste, nakon što je danas u drugom kolu Mastersa u Parizu pobedio Čona Jona iz Južne Koreje sa 7:5, 6:3. Ovo će biti četvrti put da španski teniser godinu završava kao najbolji igrač sveta, nakon što mu je to pošlo za rukom 2008, 2012. i 2013. godine.

Nadal je ta trri puta završavao kao prvi na svetu u čemu se od danas izjednačio sa Džonom Mekinroom, Ivanom Lendlom i Novakom Đokovićem. Ispred njega ostali su samo još Džimi Konors i Federer sa pet, odnosno rekorder Pit Sampras sa šest.

- Bila je ovo neverovatna godina. Pre godinu danas sigurno da nisam ni sanjao da ću ponovo biti prvi na svetu. To je nešto što mi puno znači. Veoma sam srećan, ali sezona nije gotova - rekao je Nadal.

foto: Reuters

Sa 31 godinom, Nadal će postati najstariji teniser koji će godinu završiti na prvom mestu ATP liste, od kada je uspostavljena ta rang-lista 1973. godine.

Nadal će osmini finala Mastersa u Parizu igrati protiv Pabla Kuevasa iz Urugvaja, koji je ranije danas pobedio Španca Alberta Ramosa sa 2:1 u setovima.

foto: EPA/Brian Hirschfeld

Plasman u osminu finala Mastersa u Parizu danas su obezbedili i Amerikanac Džon Izner koji je bio bolji od Argentinca Dijega Švarcmana, kao i Holanđanin Robin Hase koji je eliminisao Nemca Aleksandera Zvereva.

Francuz Luka Puj je u drugom kolu pobedio Španca Felisijana Lopesa, dok je Fernando Verdasko slavio protiv Kevina Andersona iz Južne Afrike.

BONUS VIDEO Brazilski jiu jitsu: Marko Gucu objasnio nam je sve što treba da znamo o ovom sportu!

(Espreso.co.rs/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.