Del Potro je kralj Stokholma, Conga vlada u Antverpenu! (FOTO)
Foto: Reuters

Veliki dan za njih dvojicu

Del Potro je kralj Stokholma, Conga vlada u Antverpenu! (FOTO)

- U finalu sam odigrao najbolji meč na turniru. Žao mi je, Grigore. Sjajno je vratiti se ovde i držati ovaj veliki trofej - rekao je Del Potro

Objavljeno:

Argentinac Huan Martin del Potro odbranio je titulu na turniru u Stokholmu, pošto je u finalu pobedio Grigora Dimitrova iz Bugarske sa 6:4, 6:2. U Antverpenu je bio najbolji Žo-Vilfred Conga, koji je u borbi za trofej nadigrao Dijega Švarcmana (Argentina) 6:3, 7:5.

Del Potro je trenutno 19. igrač na svetu i za sat i 25 minuta je osvojio prvu titulu u sezoni, a 20. u karijeri. Argentinac je tri puta oduzeo servis Dimitrovu, koji nije uspeo da iskoristi nijednu od četiri brejk lopte.

- U finalu sam odigrao najbolji meč na turniru. Žao mi je, Grigore. Sjajno je vratiti se ovde i držati ovaj veliki trofej - rekao je Del Potro.

On će od ponedeljka biti 14. teniser sveta i zadržao je šanse da se plasira na završni turnir u Londonu. On ima 470 bodova manje od Španca Pabla Karenja Buste, koji je osmi u toj trci. Dimitrov je trenutno peti na toj listi i gotovo sigurno je obezbedio učešće u Londonu.

foto: AP

U belgijskom Antverpenu Conga je do trofeja stigao pošto je za sat i po savladao Dijega Švarcmana iz Argentine. On je prvi set osvojio zahvaljujući brejku u šestom gemu. U drugom setu bilo je neizvesnije, Conga je napravio tri brejka, a Švarcman dva, što je Francuzu bilo dovoljno da osvoji četvrtu titulu ove godine, ukupno 16. u karijeri.

Conga je osvojio i titule u Lionu, Marseju i Roterdamu i njemu je ova godina, sa četiri trofeja, najuspešnija u karijeri. On je zadržao šanse za plasman na završni ATP turnir, koji će se od 12. do 19. novembra igrati u Londonu, pošto takođe kaska za Karenjom Bustom. Trenutno ima 550 bodova manje od Španca.

(Espreso.co.rs/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.