Nadalu je Novak non-stop u glavi: Pored mene i Rodžera, tu je još jedan igrač...
Foto: Fonetap

Neverovatno rivalstvo

Nadalu je Novak non-stop u glavi: Pored mene i Rodžera, tu je još jedan igrač...

Španski as je svestan da ne bi tako lako došao do titula da je Đoković zdrav

Objavljeno:

Dominantno je Rafael Nadal stigao do titule na US openu, svoje treće u karijeri i 16. Gren slema.

U nedostatku prevelike konkurencije, španski as je odlično iskoristio što mu glavni protivnici ne igraju i prošišao do pehara i bodova koji će ga učvrstiti na prvom mestu tabele.

Ipak, svestan je "bik sa Majorke" koliko mu je bio olakšan put i koliko će mu teže biti pre svega, kada se vrati Novak Đoković, što je i sam rekao.

foto: Fonetap

- Govorio sam već da se priča o Rodžeru i meni, ali tu je još jedan igrač – Novak Đoković, koji je osvojio 12 Gren slemova i verovatno će konkurisati za još neki - rekao je Nadal.

On je i govorio o tom rivalstvu koje ima sa Novakom i Federerom, a koje predstavlja "zlatnu eru tenisa".

foto: Reuters/Andrej Isakovic/Pool

- Živimo u eri u kojoj su neki igrači učinili neverovatne stvari za ovaj sport, iako ni je lepo govoriti o tome jer sam ja deo iste generacije. Srećan sam što je tako i uživam što sam deo dva najveća rivalstva u tenisu. To je neverovatno, zar ne? Niko nije odigrao toliko međusobnih mečeva kao Novak, Rodžer i ja, nadmećemo se toliko dugo na najvećim turnirima, a posebno je i što su to okršaji različitih stilova. U isto vreme je teško osvajati značajne tituli, ali u neku ruku, moramo biti srećni. Nas trojica smo osvojili toliko toga i, verovatno Rodžer, Novak i ja nismo ni sanjali da ćemo biti toliko uspešni. Osim nas, mislim da su i drugi srećni zbog toga šta nam se dešava - rekao je Nadal.

BONUS VIDEO: Mačvan posle utakmice sa Mađarskom

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.