DOSTA JE BILO SENZACIJA NA US OPENU: Nadal ništa nije prepustio slučaju u finalu i osvojio US open! (FOTO) (VIDEO)
Foto: EPA/Daniel Murphy

Španac treći put šampion

DOSTA JE BILO SENZACIJA NA US OPENU: Nadal ništa nije prepustio slučaju u finalu i osvojio US open! (FOTO) (VIDEO)

Najbolji teniser planete je osvojio svoj 16. Gren slem u karijeri

Objavljeno: 10:40h

Previše je bilo senzacija ove godine na US openu da bi Rafael Nadal dozvolio još jednu! Španski teniser je došao do svoje treće "titule" na poslednjem Gren slemu sezone pobedom nad Kevinom Andersonom u finalu 6:3, 6:4, 6:3.

I definitivno sada možemo reći da je 2017. godina, godina povratka Federera i Nadala u sam vrh i na veliku scenu, jer su obojica osvojili po dve titule na četiri najveća i najvažnija turnira.

foto: Reuters

Fantastično su iskoristili obojica probleme sa formom i povredama drugih tenisera, a to se pogotovo odnosi na Španca na Flešing medouzu, gde je iskoristio odsustva Marija, Đokovića, Vavrinke i ostalih.

Debitantu u Gren slem finalima nije ostavio ni promil šanse da može da se ponada trijumfu i osvajanju pehara, već je odradio posao rutinski, baš kao i u polufinalu dva dana ranije.

foto: EPA/Brian Hirschfeld

Briljantno je odigrao u svakom segmentu igre "bik sa Majorke", od servisa, o čemu svedoči da Anderson nije imao nijednu brejk loptu, preko igre na mreži,.pa sve do na minimum svedenih grešaka (samo 11 neiznuđenih).

U svakom setu mu je bio dovoljan po jedan brejk, a forhendima i bekhendima sa osnovne linije je prosto crtao umetnička dela na terenu.

foto: EPA/Brian Hirschfeld

- Ovo su bile dve odlične nedelje za mene. Moram da čestitam i Kevinu, neverovatno je vratiti se na teren posle toliko problema i povreda. Generalno, za mene je ovo još jedna sjajna godina. Početak sezone bio je emotivan, ali sam od Australije uspeo da držim visok nivo igre. Uspeo sam ovde da iskoristim veliku podršku publike, to je razlog što sam igrao ovako dobar tenis. Ovde se osećam kao kod kuće, hvala svima - rekao je Nadal posle meča.

Novom Gren slem titulom, ukupno 16. u karijeri, samo je učvrstio svoje prvo mesto na ATP listi i uz Federera je tek drugi teniser koji je obezbedio učešće na završnom mastersu sezone u Londonu.

foto: EPA/Brian Hirschfeld

Uz sve to, Njujork je napustio i bogatiji za 3,7 miliona dolara kao osvajač trofeja.

foto: Reuters

BONUS VIDEO: Navijači Srbije iz Šapca, Vršca i Užica uoči utakmice protiv Mađarske u Istanbulu

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.