Šta su to imali da kažu srpski teniseri pred duel sa velikim favoritom u polufinalu Dejvis kupa? (FOTO)
Foto: Fonet/aleksandar Koković

DEJVIS KUP 2017

Šta su to imali da kažu srpski teniseri pred duel sa velikim favoritom u polufinalu Dejvis kupa? (FOTO)

Polufinale Dejvis kupa između Srbije i Francuske igra se od 15. do 17. septembra u Lilu

Objavljeno:

Srpski teniseri Dušan Lajović i Laslo Đere dali su izjave medijima povodom meča polufinala Dejvis kupa protiv Francuske u Lilu.

BUUUUUUUUM!!! Dame i gospodo, Rambo Petković je dobio naslednika! Srpski kreativac pojačao brazilskog velikana! (FOTO)

Da li je ovo srednji ili 21. vek?! Neverica, RTS uveo medijski mrak Republici Srpskoj zbog basketa! (FOTO)

- Samim tim što smo u polufinalu je velika stvar i bez obzira što smo to učinili sa drugim timom treba da odemo u Lil gledajući na to kao na veliki izazov, jer se ne igra svaki dan polufinale Dejvis kupa. Momci koji će biti u našem timu su mlađi, prvenstveno Laslo Đere kome je to i debitanstki nastup, u neku ruku je 'bačen u vatru', ali mislim da ovaj meč svima može da bude samo pozitivno iskustvo - rekao je Lajović, navodi se u saopštenju Teniskog saveza.

foto: AP

Polufinale Dejvis kupa između Srbije i Francuske igra se od 15. do 17. septembra u Lilu.

- Ne možemo da imamo neka očekivanja pojedinačno, već prvenstveno moramo da razmišljamo kao tim da idemo na svaki poen. Mečevi su dugi, igra se tri dana, na šljaci, biće nam bitan svaki poen. Filip i Laslo igraju čelindžere ove nedelje, u Sevilji, odnosno Đenovi, a od tih turnira zavisiće i njihovo samopouzadnje, što bolje prođu, to bolje za nas - naveo je 85. teniser sveta.

Lajović je do sada odigrao 12 mečeva u Dejvis kupu i zabeležio sedam pobeda.

foto: Profimedia

Srpski teniser Laslo Đere rekao je da je zadovoljan rezultatima u ovoj godini i da je srećan što će debitovati za reprezentaciju u Dejvis kupu, pošto misli da je svojim igrama zaslužio poziv.

Đere je trenutno 98. igrač sveta, a ove godine imao je najbolje rezultate u karijeri kada je u pitanju profesionalna konkurencija. Osvojio je tri čelindžera, od kojih jedan u Peruđi, a zatim i fjučers u Opatiji, a igrao je i polufinale turnira u Budimpešti, gde je pobedio Viktora Troickog i Fernanda Verdaska.

- Sjajna godina je iza mene. Iako ima još dva meseca takmičenja, mogu reći da sam zadovoljan postignutim, ali se ne zaustavljam. Svakodnevno radim na tome da u svakom narednom meču budem bolji, da svaka nedelja donese nešto novo - rekao je Đere, saopštio je Teniski savez Srbije.

foto: Printscreen/Youtube/YouTennis

Đere, koji je pre tri meseca napunio 22 godine, naveo je da mu je saradnja sa trenerom Dejanom Petrovićem donela neophodno samopouzdanje, što je, kako je rekao i donelo rezultate.

Selektor Belgije je jasno stavio do znanja šta je srpska košarka, ali je bacio i jednu top foru koja će vas baš nasmejati! (FOTO)

- Cilj do kraja sezone je da postignem što bolji renking, kako bi miran dočekao glavni turnir Otvorenog prvenstva Australije - rekao je Đere.

Selektor Dejvis kup reprezentacije Srbije Nenad Zimonjić pozvao je Đerea u tim za polufinalni duel sa Francuskom.

- Oduvek mi je bio san da budem deo Dejvis kup tima, član moćne četvorke uz čije sam mečeve, rezultate i velika dela odrastao. Srećan sam zbog poziva i zahvalan što sam dobio čast da idem u Lil na meč protiv Francuske. Znam da sam se u timu našao zbog otkaza naših najboljih igrača, ali znam i da sam svojim rezultatima u ovoj godini i zaslužio da debitujem u Dejvis kupu. Moj san se polako ostvaruje, a ako izađem na teren u Lilu daću ne svoj maksimum, već i više od toga - rekao je Đere.

IGRAČI ZVEZDE PROBALI NOVU TRAVU NA MARAKANI: Savić odmah isprozivao Gobeljića, a Adžić traži da mu skrate teren! (VIDEO)

BONUS VIDEO: Dušan Tadić posle pobede nad Moldavijom

(Espreso.co.rs/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.