US open je video svoj najbolji meč još od polufinala Federera i Đokovića 2011. Del Potro od Doktora Džekila do Mister Hajda! (FOTO) (VIDEO)
Foto: Reuters

velika pobeda diva iz Tandila

US open je video svoj najbolji meč još od polufinala Federera i Đokovića 2011. Del Potro od Doktora Džekila do Mister Hajda! (FOTO) (VIDEO)

Argentinac je priredio jedan od najboljih mečeva sezone i istorijskih kambekova

Objavljeno: 10:35h

Oduvek smo znali kakav je igrač Huan Martin del Potro i kakav je borac, a to nam je pokazao i prethodne noći na US openu priredivši jedan od najvećih kambekova ove godine.

Argentinac je pobedio 6. nosioca Dominika Tima posle borbe u pet setova 1:6, 2:6, 6:1, 7:6, 6:4 posle tri i po sata igre i plasirao se u četvrtfinale poslednjeg Gren slema sezone.

foto: EPA/John G Mabanglo

Auh kakav je to bio meč, sa fudbalski rečeno, dva potpuno različita poluvremena.

U prva dva seta videli smo klasičnu dominaciju Austrijanca, kome "div iz Tandila" jedva da je uspevao da uzme po koji poen.

foto: EPA/John G Mabanglo

Jasno je bilo od prvog gema da nešto fizički nije bilo u redu sa argentinskim teniserom, koji se otežano kretao po terenu, jedva je disao i publika na tribinama se pitala kada je i definitivno predati meč.

Uzeo je posle dva izgubljena seta tajmaut i tada su svi pretpostavili da je to to, međutim, lekovi koje je dobio od lekara imali su čudotvorno dejstvo na nekadašnjeg šampiona Flešing medouza.

foto: EPA/John G Mabanglo

Potpuno drugi igrač se vratio na teren, njegovi udarci su postali precizniji, jači i brži, a to je probudilo i brdo argentinskih navijača na tribinama koji su počeli da prave atmosferu kao na fudbalskim utakmicama.

I onda je krenuo da uzima poen po poen, gem po gem, brejk po brejk i stigao do 2:1 u setovima.

foto: EPA/John G Mabanglo

Prava drama je viđena u četvrtom setu kada je Del Potro došao na ivicu ispadanja, jer je servirao za opstanak u meču, a potom je i vratio brejk zaostatka, ali to nije bilo sve. Pri rezultatu 6:5 za Tima na Delpov servis, dve meč lopte koje Austrijanac ne koristi.

I kako to obično biva u sportu sledi kazna, lagano osvojen taj-brejk i poravnanje u setovima.

foto: EPA/John G Mabanglo

U petom je već bilo pitanje trenutka kada će 6. nosilac pokleknuti, izvukao se u 6. gemu, ali onda nije mogao da izdrži pritisak serviranja za opstanak u meču, Argentinac pravi brejk koji mu samim time donosi i pobedu u meču.

Njegov naredni protivnik biće Rodžer Federer koji je bio oduševljen igrom argentinskog tenisera, a to će biti repriza finala iz 2009. godine na US openu.

BONUS VIDEO: Aleksandar Mitrović posle pobede nad Moldavijom

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.