NIKAD TEŽE! Zimonjić objavio spisak za polufinale Dejvis kupa! Ako pobedimo, biće to ČUDO! (FOTO)
Foto: Fonet

PAKLEN IZBOR

NIKAD TEŽE! Zimonjić objavio spisak za polufinale Dejvis kupa! Ako pobedimo, biće to ČUDO! (FOTO)

Iako on ističe da je sve ovo bilo manje-više očekivano, sumnjamo da je očekivao da i Viktor Troicki otkaže učešće

Objavljeno:

Sjajno je počeo drugi selektorski mandat Nenada Zimonjića. Srbija je u prvom kolu Svetske grupe savladala Rusiju, a u drugom Španiju i stigla do polufinala.

Ekipu je predvodio u tom trenutku drugi reket sveta Novak Đoković, a Zimonjić je na raspolaganju imao sve najbolje tenisere. Delovalo je da naš tim ima šansu da ponovi uspeh iz 2010. kad je osvojena Salatara.

Međutim, uoči polufinalnog duela sa Francuskom počeli su problemi. Najveći je povreda lakta zbog koje Đoković završio sezonu posle Vimbldona.

Na Ju-Es openu Zimonjić je saznao da neće moći da računa ni na Janka Tipsarevića i Viktora Troickog. Sve što ga je zadesilo, Zimonjić je mirno prihvatio i objasnio u razgovoru za Žurnal.

foto: Beta

- Ništa ovo nije od juče. Sve je manje više očekivano. Upoznat sam sa situacijom. Janko ima problem sa zadnjom ložom. Viktor u poslednje vreme sa leđima. Novak je zbog povrede lakta morao da završi sezonu. Nadao sam se da ćemo svi biti zdravi i da ćemo se u najjačem sastavu suprotstavititi Francuzima. Nažalost okolnosti su bile drugačije i moramo da se prilagodimo novonastaloj situaciji - istakao je Zimonjić.

Nova situacija diktira nova rešenja. Igrači koji su bili u drugom planu dobiće priliku.

foto: EPA/Peter Schneider

- Tim se zna. Nema dilema. Dušan Lajović će biti prva tabla, kao najiskusniji i najbolje rangiran igrač. Pored njega za singl još konkurišu Laslo Đere i Filip Krajinović. Četvrti ću biti ja, kao opcija za dubl. Prvi put uz reprezentaciju biće i Miljan Zekić. To je ekipa za Lil. Stručni štab biće kompletan. Idemo da se borimo i pokušamo da iznenadimo Francuze - istakao je za Žurnal.

Momci koji će putovati u Lil imali su solidu sezonu, posebno na šljaci.

– Lajović je osvojio čelindžer u Baštadu. Nedavno je bio veoma dobar na turniru u Baštadu. Pobedio je Simona u drugom kolu, u četvrtfinalu ga je posle velike borbe dobio Kolšrajber, koji je kasnije osvojio turnir. Njegovi rezultati u poslednje vreme ohrabruju.

foto: Profimedia

Najviše od svih na najsporijoj podlozi igrao je Laslo Đere. Momak iz Sente se probio među 100 najboljih na svetu.

Đere debituje za reprezentaciju. Već je osvojio čelindžer u Peruđi. Ima još neka finala. Na početku godine imao je sjajan turnir u Budimpešti kada je stigao do polufinala. Pobedio je na tom putu Verdaska i Troickog. U Marakešu je bio bolji od Kližana. Bio je bolji od Lorencija u Istanbulu. Sve su to veoma dobri igrači. Aposlutno je zaslužio priliku.

foto: News1/Zorana Jevtic

Krajinović je već godinama deo tima. S tim što je retko dobijao šansu da se pokaže u singlu.

Zbog lošijeg rankinga, ove godine je uglavnom igrao čelindžere. Osvojio je tri titule, tako da i on u prilično dobroj formi stiže u Francusku.

Zimonjić je želeo da deo tima budu i mlade nade.

Zvao sam Kecmanovića i Milojevića da budu sa nama. Oni u toj nedelji imaju čelindžere. Žele da poprave plasman na ATP listi i opravdano je što ne putuju u Francusku.

BONUS VIDEO: Dušan Tadić posle pobede nad Moldavijom

(Espreso.co.rs/Žurnal)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.