ZAMALO NOVA SENZACIJA NA US OPENU: Federer kroz dramu do pobede u 1. kolu! (FOTO)
Foto: EPA/Justin Lane

provukao se

ZAMALO NOVA SENZACIJA NA US OPENU: Federer kroz dramu do pobede u 1. kolu! (FOTO)

Malo je falilo da švajcarski teniser doživi jedan od najtežih poraza u svojoj karijeri

Objavljeno: 08:30h

Zamalo nova senzacija na US openu u 1. kolu ove godine, nakon što je ispala prošlogodišnja šampionka Anđelika Kerber.

Rodžer Federer umalo da se oklizne već na startu poslednjeg Gren slema sezone gde važi za jednog od dva glavna favorita uz Nadala.

foto: Reuters

Mladi teniser po imenu Fransoa Tijafo naterao je legendarnog Švajcarca da se bori u pet setova da bi prošao u drugo kolo 4:6, 6:2, 6:1, 1:6, 6:4.

foto: EPA/Justin Lane

Dva sata i 40 minuta je izlazio na kraj sa 70. igračem planete 19-stostruki Gren slem šampion i na kraju ga dobio praktično na svoje iskustvo posle drame koju smo videli u petom, odlučujućem setu.

Ali pre toga, na iznenađenje svih na Centralnom terenu Flešing Medouza, Tijafo je osvojio prvi set i već tada je bilo jasno da je mladi Amerikanac itekako motivisan protiv najtrofejnijeg tenisera u istoriji.

foto: EPA/Justin Lane

Kada je u naredna dva seta jedva osvojio ukupno tri gema, učinilo se da je Federer uzeo stvar u svoje ruke i posle nezagrejanosti u prvom setu upalio mašinu, ali...

TIjafo uzvraća u četvrtom setu istom merom i dolazi do izjednačenja uz dva napravljena brejka i samo jedan gem dozvoljen Švajcarcu.

foto: Reuters

I na kraju prava drama u odlučujućem periodu igre kada je Rodžer rano stigao do brejka i došao u priliku da servira za meč, ali TIjafo pravi brejk i stiže do 5:4.

No tada se vidi iskustvo u ovakvim susretima i umesto da potpuno izjednači u gemovima, američki teniser dozvoljava brejk i samim time predaje pobedu Federeru u ovom susretu.

foto: EPA/Justin Lane

Naredni protivnik švajcarskog tenisera biće bolji iz duela Kavčić - Južnji.

BONUS VIDEO: Slavoljub Srnić sa tužnim izrazom lica posle Večitog derbija

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.