SENZACIJA U MONTREALU: Dete od 18 godina zaustavilo Nadalov pohod na prvo mesto i ušlo u istoriju tenisa! (FOTO) (VIDEO)
Foto: EPA/Andre Pichette

ništa od prvog mesta

SENZACIJA U MONTREALU: Dete od 18 godina zaustavilo Nadalov pohod na prvo mesto i ušlo u istoriju tenisa! (FOTO) (VIDEO)

Španski as će morati da sačeka neku novu priliku da bi se popeo na prvo mesto ATP liste

Objavljeno: 08:50h

Tako blizu je bio Rafael Nadal povratku na prvo mesto ATP liste posle toliko godina, ali onda mu se na putu isprečila senzacija u vidu 18-godišnjeg Denisa Šapovalova.

Mladi Kanađanin priredio je najveći šok Rodžers kupa izbacivši španskog teniskog asa 3:6, 6:4, 7:6, u osmini finala.

foto: EPA/Andre Pichette

Momak koji je 2016. godine osvojio juniorski Vimbldon, krupnim koracima je zakoračio na veliku scenu na turniru u Montrealu, jer je prethodno eliminisao i Huana Martina del Potra.

A ništa nije ukazivalo na takvo iznenađenje posle prvog seta u kome je drugi najtrofejniji teniser u istoriji vrlo lako došao do vođstva i osvajanja.

foto: EPA/Andre Pichette

Međutim, levoruki teniser je u naredna dva seta zaigrao gotovo perfektno sa neodbranjivim forhendima i odličnom igrom na mreži, a vetar u leđa mu je dala i ogromna podrška domaće publike koja je bila uz njega.

Tako je 143. igrač planete koji je dobio pravo da učestvuje na Mastersu uz "vajld kard" postao najmlađi četvrtfinalista nekog Masters turnira u istoriji.

Njegov naredni protivnik biće Adrijan Manarino.

BONUS VIDEO: Nikola Mišković za Espreso posle osvajanja juniorskog Evropskog prvenstva u košarci

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.