Sve je to za njega još jedan izazov! Ančićeve reči će oduševiti svakog Novakovog fana! (FOTO) (VIDEO)
Foto: AP

zajedno kroz rehabilitaciju

Sve je to za njega još jedan izazov! Ančićeve reči će oduševiti svakog Novakovog fana! (FOTO) (VIDEO)

Može li ova terapija da vrati Đokovića tamo gde mu je mesto?

Objavljeno:

Novak Đoković je zbog povrede ranije nego što je očekivao završio svoj nastup na ovogodišnjem Vimbldonu.

foto: Reuters

Delovalo je da može da se vrati na staze stare slave, a možda čak i na mesto broj jedan na ATP listi, ali povreda lakta potrudila se da zaustavi Novaka na tom putu.

OVO SU 2 GLAVNA KANDIDATA DA ZAMENE RADONJIĆA! Ne zna se ko je VEĆA AŽDAJA! (FOTO)

Ipak, promene u igri srpskog tenisera su vidljive, jer je posle duže pauze konačno osvojio jedan turnir a to je ATP turnir u Istbornu, a do povrede je briljirao i na Vimbldonu.

Zasluge za odličnu igru pripadaju i članu njegovog stručnog tima Mariju Ančiću.

Radonjića je najviše bolela plata jednog čoveka iz FK Zvezda! A evo i koliko mu para klub duguje! (FOTO)

Nekada sjajni hrvatski teniser nije imao sreće u teniskoj karijeri, jer je sa 25 godina već morao da je prekine zbog mononukleoze, ali tada ga je život odveo na drugi put.

- Ako želiš da nasmeješ boga, ispričaj mu svoje planove - počeo je svoju priču Mario Ančić koji je posle prerano okončane teniske karijere upisao a kasnije i završio Pravni fakultet u Splitu.

foto: Printscreen/Eurosport 2

Ubrzo zatim, doktorirao je na Univerzitetu Kolumbija i našao svoj mir u surovom svetu biznisa na Volstritu.

- Da mi je neko rekao da ću biti student na Kolumbiji i raditi u banci, pitao bih se o čemu taj priča. Ja sam imao svoj put, grend slemovi, tenis, to je bio moj film. Ali evo, život piše romane - nastavio je Ančić.

Oglasio se i Štimac o Radonjićevom odlasku! Njegove reči će uliti strah u kosti Dejinom nasledniku! (FOTO)

Nekada najveća nada hrvatskog tenisa diplomirao je na temu "ATP juče, danas i sutra", gde je opisao pravne tokove u svetskoj teniskoj organizaciji.

-Sa 23 godine sam se povredio, sa 25 ostavio tenis. Splet okolnosti me je doveo ovde. Kada sam bio van stroja, prvo sam završio faks u Hrvatskoj, a posle toga sam se lečio u Americi, gde se otvorila mogućnost magistarskih studija pa doktorata iz prava i finansija na Kolumbiji, i eto - rekao je Vuk sa Volstrita kako ga zove Novak Đoković, a zatim nastavio:

- Posle nekoliko godina na Volstritu, kad dođem ovde osećam se kao da imam dva života. Jedan sportski, a drugi u svetu biznisa. Da mi je neko pričao dok sam bio sportista da ću postati bankar... I da mi neko sad kaže: "Vrati se da igraš tenis", odmahnuo bih rukom i rekao da sam zadovoljan ovim. Ali sve ima svoje draži, za mene je povratak na Vimbldon poseban, pogotovo ovaj. Pomagao sam dobrom prijatelju i dao celog sebe u to.

Panika na tribinama! Brutalna tuča navijača Rijeke i policije na Rujevici! Sevali pendreci i suzavac! (VIDEO)

Novak je bio gost predavač na katedri Maria Ančića, a Ančić mu je pomogao kao sparing partner pred finale US opena, a sada će zajedničkim snagama pokušati da vrate nekadašnjeg svetskog broja jedan tamo gde mu je mesto posle rehabilitacije povređenog lakta.

foto: Printscreen/Youtube/Beeflynews

- To ćemo rešiti, i onda će moći da napravi prave pripreme. Videli ste šta je bilo sa Rafom i Rodžerom. Pa i Marej jedva hoda sad. Prema mom mišljenju, postoji još 20 odsto mogućnost napretka, i Đoković je svestan toga. Zato je ovaj predah pozitivan, jer će mu dati mogućnost da poradi na tim stvarima i da se vrati još opasniji. Kad zaleči povredu, mislim da pred sobom ima barem još četiri godine vrhunskog tenisa.

Ančić ne veruje da će Novak morati da krene njegovim putem i završi karijeru pre vremena.

foto: Reuters

- Samo se oseća da ne može više na taj način. Sve što je uzimao, na kraju prestane da deluje. Možeš da probaš sa injekcijama i tabletama neko vreme. Ali telo onda počne da ih odbija i nemaju efekta. S druge strane, on je za 30 godina možda jednom uganuo zglob. Zato on na ovu situaciju gleda pozitivno, kao na jedan čelendž - zaključio je za kraj Ančić i dodao da će uskoro posetiti Beograd, jer je zima godišnje doba u kom najviše voli da poseti srpsku prestonicu.

BONUS VIDEO: Leonardo potpuno emotivno otvorio dušu posle Budućnosti

(Espreso.co.rs/ novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.