ĐOKOVIĆ SAŽVAKAO ŽILAVOG MANARINA: Srbin u četvrtfinalu Vimbldona, ali nas je zabrinuo zbog pomoći lekara u finišu! (FOTO) (VIDEO)
Foto: AP

Vimbldon, 1/8 finala

ĐOKOVIĆ SAŽVAKAO ŽILAVOG MANARINA: Srbin u četvrtfinalu Vimbldona, ali nas je zabrinuo zbog pomoći lekara u finišu! (FOTO) (VIDEO)

Tekstualni prenos meča ste pratili u našem "lajv blogu" na Espreso.co.rs

Objavljeno: 15:32h

Novak Đoković je izdržao čekanje na meč od skoro 24 časa, a potom pokazao snagu i strpljenje na terenu i savladao Adrijana Manarina u osmini finala Vimbldona 6:2, 7:6, 6:4.

Mnogo teže verovatno nego što se očekivalo došao je do plasmana u četvrtfinale srpski teniser, gde će igrati protiv Tomaša Berdiha koji je dan ranije izbacio Dominika Tima.

foto: EPA/Nic Bothma

Žilav zalogaj je bio Francuz sa prebivalištem na Malti, a to je pokazao naročito u 2. setu kada je uspeo da se vrati iz brejka zaostatka i izbori se za taj-brejk ali mu spasa nije bilo.

foto: EPA/Nic Bothma

Naš as je bio siguran u sebe prilično, naročito na servisu, međutim, videlo se da je u pojedinin poenima previše žurio da ih završi, verovatno i dalje nervozan zbog odlaganja meča dan ranije.

foto: AP

Ipak, zabrinuo nas je u finišu meča kada je zatražio medicinski tajm-aut zbog problema sa desnim ramenom, iako se nakon toga vratio i delovao kao da je sve u redu.

Tekstualni prenos meča ste pratili u našem "lajv blogu" na Espreso.co.rs.

TOK MEČA

6:4 - KRAJ! Novak je pobedio i plasirao se u četvrtfinale iskoristivši tek 3. meč loptu.

5:4 - Ne da se Manarino. Izdržao je pritisak i ostao u meču za sada. Novak servira za pobedu i plasman u četvrtfinale.

5:3 - Sve je u redu sa Srbinom za sada! Posle medicinskog tajm-auta odservirao je gem bez problema i došao na korak od pobede!

4:3 - Uzvraća sada istom merom i na isti način Manarino. Ipak, mnogo više nas brine što je Đoković zatražio medicinski tajm-aut zbog bola u desnom ramenu.

4:2 - Kao preslikan prethodni servis gem za Novaka! Još samo malo do pobede!

3:2 - Opet velika borba na servis francuskog igrača, želi naš as da što pre reši pitanje pobednika, međutim, ne da se protivnik.

3:1 - Potvrđen brejk i sada se definitivno lakše diše.

2:1 - BREJK! ! Evo i oduzetog servis gema protivniku. Odličan ulazak u treći set za našeg asa!

1:1 - Pun samopouzdanja naš as vrlo brzo poravnava rezultat u ovom setu.

0:1 - Otvara treći set Manarino svojim servis gemom koji osvaja. On se inače nikada nije vratio u meč nakon što je gubio 2:0 u setovima.

II SET

7:6 - OSVOJEN I DRUGI SET! Velika borba kao i u celom setu je viđena i u taj-brejku. Smenjivali su se mini-brejkovi na obe strane, ali je pribraniji ostao Srbin i onda topovskim servisom koristi odmah prvu set loptu za velikih 2:0.

6:6 - Hladnokrvno osvaja ovaj gem Manarino i izborio se za taj-brejk u ovom setu!

6:5 - Srpski teniser osvaja važan gem na svoj servis i opet prebacuje pritisak na protivnika.

5:5 - Izdržao je sada pritisak pod koji ga je stavio Đoković Francuz i poravnao.

5:4 - Tako se odgovara protivniku kada mu skoči samopouzdanje. Odličan servis gem Đokovića posle tri uzastopna koje je osvojio Manarino. U međuvremenu je opet počeo pljusak napolju, ali ovaj meč se igra pod krovom.

4:4 - Potpuni povratak francuskog tenisera u set. Koji sada glasno i bodri samog sebe, prepun samopouzdanja. Interesantno je da u celom setu nije pogodio nijedan viner i ima 7 neiznuđenih grešaka, a ne gubi!

4:3 - BREJK! Auh, iznenađujuće Manarino pravi brejk i vraća se u set. Branio se od njegovih napada Novak, ali su udarci Francuza bili najbolji od početka meča. Sasvim zasluženo

4:2 - Prvi put je na meču korišćen čelendž i on je doneo i gem Manarinu!

4:1 - Lagano bez izgubljenog poena naš as dobija i ovaj gem na svoj servis! Evo i jednog interesantnog podatka o stručnom štabu!

3:1 - Prvi gem i za Francuza u drugom setu koji mu je svojom željom za nešto agresivnijom igrom poklonio Srbin.

3:0 - Potvrđen oduzeti servis protivnika iz prethodnog gema!

2:0 - BREJK! Sve je isto i podseća na prvi set koji je pripao srpskom teniseru!

1:0 - I drugi set otvara srpski teniser svojim servis gemom koji osvaja bez nekih većih problema.

I SET

6:2 - BREJK! I set osvaja Novak svojim drugim brejkom na meču! Iskoristio je treću set-loptu!

5:2 - Izvukao se srpski teniser iz jednog teškog gema na svoj servis. Imao je protivnik 0:30, ali dva dobra servisa i potom sjajan poen koji su obojica odigrali, a pripao je našem teniseru su izvadili stvar. Čuli smo i čuveni Novakov krik!

4:2 - Osvaja i drugi gem u meču Manarino i to bez nekih problema. Izgleda da je u međuvremenu i stala kiša.

4:1 - Fantastčnim udarcem je osvojio ovaj gem. Uzdah se čuo na tribinama Centralnog terena kada je promenio hvat reketa u rukama i postigao poen srpski teniser.

3:1 - Upisuje se na semfor i francuski teniser, iako je Đoković ima dva fantastična vinera iz riterna i "đus" a samim time priliku za novi brejk.

3:0 - Potvrđen brejk, a Manarino izgleda ima zdravstvenih problema, tačnije sa povredom kuka! Ali interesantno je da je doktor doneo neke tablete posle gema Novaku Đokoviću, dok Francuz za sada nije tražio medicinski tajm-aut!

2:0 - BREJK! Sjajno! Odličnom igrom u defanzivi i spasavanjem jedne gotovo izgubljene lopte Srbin je došao u priliku za brejk i odmah je iskoristio.

1:0 - Zanimljiv prvi gem na meču u kome je servirao srpski teniser. Nisu se još navikli obojica da igraju u zatvorenom, pa je zato naš as morao na razliku da osvoji gem.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.