Rafael Nadal eliminisan sa Vimbldona posle maratonskog meča! (FOTO)
Foto: Reuters

meč za pamćenje!

Rafael Nadal eliminisan sa Vimbldona posle maratonskog meča! (FOTO)

Meč koji je trajao "ceo dan" pripao momku iz Luksemburga

Objavljeno: 22:00h

Šok na Vimbldonu! Rafa Nadal je završio takmičenje u osmini finala! Bolji od Španca, i to posle maratona, bio je veteran Žil Miler 3:2 (6:3, 6:4, 3:6, 6:4, 15:13).

Rafa Nadal je pred početak meča doživeo manju nezgodu. Dok je izlazio na teren, rešio je malo da se zagreje, a nije video da se nalazi ispod vrata. Skočio je i nezgodno udario glavu. Sve je propratio uz osmeh, ali... Kako je igrao na početku duela, navijači su se na društvenim mrežama šalili da je doživeo potres mozga.

Španac nije bio toliko loš, ali je Miler (34) bio bolji. Igrač iz Luksmeburga je igrao tenis svog života. Nadal nije znao gde se nalazi a Miler je slavio sa 6:3 i 6:4.

Rafa se probudio u trećem setu, odigrao je kako ume i bez većih problema slavio 6:3. U četvrtom setu je na vreme stigao do brejka i sa 6:4 obezbedio peti set.

Usledio je maraton i borba do poslednjeg atoma snage.

U petom setu Miler je igrao sjajno i tako napravio najveće iznenađenje od starta ovog turnira. Nije iskoristio četiri meč lopte, ali kada se igralo na razliku, bio je odličan i odbio je svaki napad Nadala. Nizali su se dobri poeni i odlični udarci, a na momente se činilo da ovom susretu nema kraja (trajao je četiri sata i 47 minuta).

Peti set je ujedno bio i najduži u Nadalovoj karijeri. Miler je zadržao smirenost, ali i snagu i posle 28 gemova napravio senzaciju.

Ovaj veteran je napravio čudo, a u narednom kolu ga očekuje dule sa Marinom Čilićem.

(Espreso.co.rs/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.