NADALOV STRIC OTKRIO: Novak i Rafa nisu bili prijatelji van terena sve dok...
Foto: Fonetap

A onda su odrasli

NADALOV STRIC OTKRIO: Novak i Rafa nisu bili prijatelji van terena sve dok...

Trener španskog tenisera govorio je o rivalstvu između Srbina i "bika sa Majorke"

Objavljeno:

Rivalstvo između Novaka Đokovića i Rafaela Nadala verovatno nije najveće u istoriji tenisa, ali su to dva igrača koji su odigrali najviše međusonih mečeva.

Čak 50 puta su njih dvojica ukrštali rekete, a vodi Srbin u pobedama 26:24.

Od prvog meča koji su odigrali njih dvojica su davali sve od sebe da pobede onog drugog, a to je priznao i trener "bika sa Majorke" i stric Toni Nadal.

foto: AP

- Pobediti njega je bio jedan od krajnjih izazova za mene i Rafu. Za mene je potpuno prirodna stvar to što su toliko puta igrali, više od bilo koja druga dva rivala u istoriji tenisa - rekao je on.

Rafa i Nole su sada stiče se utisak veoma dobri prijatelji van terena, čak često igraju na humanitarnim mečevima i egzibicijama, ali to nije bilo tako na početku njihovih karijera.

foto: Fonetap

- Bliski su što se tiče godina, dugo su na vrhu. Ovo rivalstvo je bilo izuzetno od samo početka jer je na terenu bilo teško, a obojica su davala sve od sebe da pobede, dok su van terena prijatelji. Isprva, to nije bilo tako, ali su onda odrasli - ispričao je Toni Nadal.

On upravo i ističe trenutno četvrtog tenisera sveta kao nekoga ko može najviše da pomrsi račune njegovom učeniku i osvoji ove godine Vimbldon.

- Glad da se ponovo osvajaju trofeji može da se vrati bilo kada. Mislim da je Đoković jedan od favorita, čak i kada nije na svom najboljem nivou.

BONUS VIDEO: DOK NOLE IGRA NA VIMBLDONU: Jelena Đoković u krevetu s nekim drugim

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.