Novak Đoković pričao o svom psihičkom stanju i reagovao na Gulbisove otrovne strelice! (FOTO)
Foto: AP

bolje nego što je bilo

Novak Đoković pričao o svom psihičkom stanju i reagovao na Gulbisove otrovne strelice! (FOTO)

Drago da su Mario i Andre prihvatili da budu ovde sa mnom, dobro se slažu, što je bitno. Imaju sličan način razmišljanja, sličan pristup tenisu

Objavljeno: 20:08h

Novak Đoković je prošle godine napustio Otvoreno prvenstvo Engleske već posle trećeg kola, a u subotu na istom stepeniku odlučuje ide li opet dole ili gore.

Protivnik Ernest Gulbis ima razoran servis skoro kao Sem Kveri, ali srpski teniser nema više onu ravnodušnost u očima pred kojim će tek tako prolaziti as udarci rivala...

- Još u Parizu sam se osećao bolje, nisam imao one prevelike oscilacije kao početkom godine. Poslednja 3-4 meseca neke stvari počele da se slažu, u boljem sam psihološkom stanju nego što je to bio slučaj pre 4-5 meseci. Polako se sve poboljšava iz nedelje u nedelje. Okružen sam kvalitetnim ljudima, svako na svoj način doprinosi toj pozitivnoj energiji, evoluciji, napretku. Igre iz Istborna i na startu Vimbldona mogu samo da me ohrabre, zadovoljan sam pruženim do sada, svu svoju energiju kanališem na pravi način. Nadam se da ću dogurati daleko, to bih baš voleo - naglasio je Đoković u razgovoru sa srpskim izveštačima.

Supruga, sin i roditelji ovoga puta nisu sa Novakom, ali polako se formira ona "druga familija".

Agasi u petak nije bio na treningu zbog obaveza prema sponzorima, a Mario Ančić je bio sparing partner Đokoviću. Navijači su se okupili oko terena i gledali solidnu partiju tenisa, a hrvatski as je pokazao da još ima snažan servis.

- Drago da su Mario i Andre prihvatili da budu ovde sa mnom, dobro se slažu, što je bitno. Imaju sličan način razmišljanja, sličan pristup tenisu. Mnogo bolje teku stvari kad ih imam kraj sebe. Tu su još fizio Uli, on je iz Argentine, stric, moj drugari iz detinjstva, menadžeri Eduard i Elena. Svi ljudi u boksu su tu s razlogom - rekao je naš as.

Mario i Andre su se zadovoljno smeškali posle sjajnih voleja koje je Đoković u drugom kolu izvodio uspešno kao svih ovih dana na treninzima. Vidi se da je akcenat na servisu i mreži.

foto: Fonetap

- Nekoliko bitnih poena sam osvojio na mreži, što nije moja specijalnost, tako da me raduje da sad imam i tu mogućnost da odigram. Trava kao najbrža podloga te tera da dolaziš napred, da imaš promene i varijacije u igri, u rotaciji, u pozicioniraju na terenu. Potpuno je drugačija od šljake, ovde ima dosta agresivnijih igrača koji dolaze na volej. Bio sam dobro pozicioniran, što mi je drago.

Gulbisov očajan renking (589. na svetu) možda govori da se žreb otvorio drugom nosiocu, ali glatka pobeda Letonca nad Del Potrom je dovoljno upozorenje. Đoković je pronašao pravu reč za najavu tog okršaja:

- Rulet. Kad oseća loptice i ima kontrolu, onda je opasan. Konstantno pritiska protivnika. Imao je dosta povreda i odsustva, ali igra mu se nije promenila. Sa servisom od 200 milja na čas može da pobedi bilo koga - dobro poznaje Novak Pilićevog učenika sa kojim je odrastao u Akademiji.

Đoković i Gulbis sastaće se u subotu (oko 15.30) u trećem kolu Vimbldona, a u najavi tok meča Letonac je rekao da ne voli Novaka, jer se promenio.

- Pa, dobro, sve je to sastavni deo života i prava da se izraziš, da nekoga simpatišeš, a nekoga ne - rekao je Đoković i priznao da ga je takvo mišljenje Gulbisa povredilo:

- Mada, krivo mi je što je tako jer smo odrasli zajedno, bili smo u akademiji Nikija Pilića, ali, opet, svako ima svoje razloge.

Uprkos svemu, Đoković ceni narednog rivala.

- On je oduvek imao dozu specifičnosti u svojoj igri, koja je izuzetno kvalitetna, snažna... Pogotovo na bržim podlogama, gde se poeni igraju mnogo kraće. Takva igra može da naškodi njegovom protivniku, sa servisom koji u proseku ide i do 130 milja, a i drugi servis mu je poprilično agresivan. On svakako voli da ubrza ritam igre, posebno prilikom svojih servisa voli da nametne taj neki svoj ritam - kaže Đoković.

Srbin protiv Letonca vodi 6:1 u pobedama.

(Espreso.co.rs/Novosti/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.