Smorio te tenis?! Nema problema, vrati nam reket! Nova surova kazna za smorenog Tomića! (FOTO)
Foto: AP

ostao bez oruđa

Smorio te tenis?! Nema problema, vrati nam reket! Nova surova kazna za smorenog Tomića! (FOTO)

Trebalo bi da ode na berzu npr. da radi, kao Mario Ančić

Objavljeno: 19:03h

Proizvođač sportske opreme Hed (Head) raskinuo je saradnju sa australijskim teniserom Bernardom Tomićem, zbog njegovog nesportskog ponašanja.

Međunarodna teniska federacija (ITF) kaznila je danas Tomića sa 15.000 dolara zbog nesportskog ponašanja na londonskom Vimbldonu. Tomić je kažnjen pošto je na konferenciji za novinare priznao da je odglumio povredu u meču prvog kola u Londonu. On je tokom meča pozvao fizioterapeuta, ne zbog povrede nego da bi poremetio protivnika, Nemca Mišu Zvereva. Tomić je u prvom kolu izgubio od Zvereva sa 4:6, 3:6, 4:6, a posle meča rekao je da mu je bilo "dosadno" na terenu i da ga ne brinu rezultati na grend slem turnirima. Mediji su često dovodili u pitanje njegov trud i motivaciju tokom mečeva, a on je rekao da ga ne zanimaju rezultati.

foto: AP

Proizvođač reketa Hed je putem društvenih mreža saopštio da je završio saradnju sa 24-godišnjim teniserom.

- Izuzetno smo razočarani izjavama jednog od naših sportista Bernarda Tomića. Njegova mišljenja ne odražavaju naš stav prema tenisu, našu strast, profesionalizam i poštovanje tog sporta. Zbog toga smo odlučili da prekinemo saradnju sa Bernardom Tomićem - navodi se u saopštenju.

Tomić je kažnjen trećinom iznosa od nagrade koju je dobio kao učesnik prvog kola na Vimbldonu (45.000 dolara). On nije igrao u četvrtfinalu nekog grend slem turnira još od 2011. godine, kada je na Vimbldonu izgubio od Novaka Đokovića, koji je tada i osvojio trofej. Tomić je tada kao 18-godišnjak postao najmlađi četvrtfinalista na Vimbldonu, otkako je Boris Beker 1986. godine osvojio titulu.

Najbolji plasman u karijeri mu je 17. mesto na ATP listi iz 2016. godine. U takmičenje na Vimbldonu ušao je kao 59. teniser sveta.

(Espreso.co.rs/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.