Mari i Nadal demonstrirali silu, kod dama šok za šokom! Još jedan ludi dan na Vimbldonu je iza nas! (FOTO)
Foto: Reuters

dok čekamo noleta!

Mari i Nadal demonstrirali silu, kod dama šok za šokom! Još jedan ludi dan na Vimbldonu je iza nas! (FOTO)

Ono što svi čekamo, desiće se u četvrtak!

Objavljeno: 22:34h

Češka teniserka Petra Kvitova završila je učešće na ovogodišnjem Vimbldonu, pošto je izgubila od Amerikanke Medison Brengl sa 6:3, 1:6, 2:6 u drugom kolu.

Kvitova se vratila tenisu posle šestomesečne pauze otkako je provalnik napao u njenoj kući i nožem joj rasekao levu ruku kojom igra. Ona je od povratka na teren igrala na dva turnira, osvojila je trofej u Birmingemu, a potom se turnira u Istbornu zbog povrede stomačnog mišića.

Dvostruka šampionka Vimbldona je na današnjem meču protiv 95. teniserke sveta napravila 38 neiznuđenih grešaka i devet duplih servis grešaka.

Brengl, koja nikada do sada nije prošla prvo kolo Vimbldona, u narednom kolu igraće protiv Francuskinje Karoline Garsije. Garsija je danas slavila protiv Rumunke Ane Bogdan sa 6:4, 6:3. U treće kolo trećeg grend slem turnira u sezoni plasirala se i Rumunka Simona Halep posle pobede nad Majom Hadad iz Brazila sa 7:5, 6:3.

Hapel u narednom kolu očekuje duel protiv Kineskinje Šuaj Peng, koja je savladala Karlu Suares Navaro iz Španije u dva seta - 6:2, 6:2. Nemica Karina Vitheft savladala je Beloruskinju Arjnu Sabalenku u tri seta i zakazala duel sa Elinom Svitolinom iz Ukrajine.

foto: Printscreen/flashscore.com

Španski teniser Rafael Nadal plasirao se u treće kolo Vimbldona, pošto je pobedio Amerikanca Donalda Janga sa 6:4, 6:2, 6:4. Meč Nadala i Janga, drugog i 43. tenisera sveta, trajao je dva sata i 14 minuta.

Španac je na početku prvog seta, u prvom gemu, napravio brejk i to mu je bilo dovoljno da taj deo igre dobije sa 6:4. Amerikanac u prvom setu nije imao niti jednu priliku za brejk.

Nadal je u drugom setu dva puta oduzeo servis protivniku, u prvom i petom gemu, da bi u osmom iskoristio treću set loptu i poveo sa 2:0. Jang je u trećem setu pružio najjači otpor Nadalu. Španac je poveo sa 5:3 i servirao za meč, ali je Amerikanac uspeo da napravi brejk i izjednači na 5:5 na veliko oduševljenje publike na Centralnom terenu.

Radost Janga je kratko trajala pošto je Nadal vrlo brzo vratio prednost. Osvojio je naredna dva gema i plasirao se u treće kolo Vimbldona.

Nadal će u narednom kolu igrati protiv Rusa Karena Hačanova. Njih dvojica se do sada nisu sastajala.

Nešto ranije, moće je demonstrirao i Endi Mari, a više o tome pročitajte ovde!

foto: Printscreen/flashscore.com

(Espreso.co.rs/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.