Bilo je skandala, povreda, dobre šale, iznenađenja... Sve u svemu, pravi vimbldonski dan je iza nas! (REZULTATI)
Foto: Reuters

1. kolo!

Bilo je skandala, povreda, dobre šale, iznenađenja... Sve u svemu, pravi vimbldonski dan je iza nas! (REZULTATI)

Polako se zahuktava takmičenje na najprestižnijem svetskom turniru! Svakako prva vest dana je skandalozno ponašanje Bernarda Tomića

Objavljeno:

Austrijski teniser Dominik Tim prošao je u drugo koloVimbldona pošto je pobedio kanadskog tenisera Vašeka Pospišila nakon tri seta, 6:4, 6:4, 6:3. Meč je trajao sat i 58 minuta.

Tim je u prvom i drugom setu iskoristio po jednu brejk loptu, a u trećem dve. Pospišil nije nijednu imao brejk priliku.

Pored Tima, u drugo kolo Vimbldona plasirao se i bugarski teniser Grigor Dimitrov nakon pobede nad Argentincem Dijegom Švarcmanom - 7:6, 6:2, 6:2. Američki teniser Džon Izner došao je do drugog kola pobedivši sunarodnika Tejlora Frica sa 4:6, 6:7, 3:6. Čeh Tomaš Berdih, 15. teniser sveta, pobedio je Francuza Žeremija Šardija i plasirao se u drugo kolo nakon borbe u četiri seta, 3:6, 6:3, 6:7, 4:6.

U narednom kolu Vimbldona igraće i španski teniseri David Ferer i Albert Ramos, Gal Monfis, Žil Simon i Adrijan Manarino iz Francuske, američki teniseri Donald Jang, Rajan Harison, Džek Sok, Frensis Tijafo, austrijski teniser Sebastian Ofner, Markos Bagdatis sa Kipra i Japanac Juiši Sugita.

Prvi prepreku na trećem grend slem turniru su preskočili i Nemac Aleksandar Zverev, kao i njegov brat Miša Zverev, Stiv Darsi iz Belgije, Adam Pavlašek iz Češke, Britanac Kajl Edmund, Ernest Gulbis iz Letonije, Mihail Kukuškin iz Kazahstana, ruski teniseri Mihail Južni i Andrej Rubljov, Miloš Raonić iz Kanade, Radu Albot iz Moldavije, kao i Novak Đoković i Rodžer Federer.

foto: Printscreen/flashscore.com

U konkurenciji dama danska teniserka Karolina Voznijacki plasirala se u drugo kolo, pošto je pobedila Mađaricu Timeu Baboš u tri seta, 6:4, 4:6, 6:1. Voznijacki će u narednom kolu igrarati protiv Bugarke Cvetane Pironkove, koja je danas bila bolja od Sare Erani iz Italije sa 6:1, 6:4. Čehinja Karolina Pliškova plasirala se u drugo kolo Vimbldona posle pobede nad Ruskinjom Evgenijom Rodinom 6:1, 6:4. Njena protivnica u narednom kolu biće Magdalena Ribarikova iz Slovačke.

Do drugog kola stigla je i Ruskinja Svetlana Kuznjecova, koja je na startu trećeg grend slem turnira u sezoni bila bolja od Uns Džabir iz Tunisa sa 6:3, 6:2. Kuznjecova će u narednom kolu igrati protiv zemljakinje Ekaterine Makarove.

Prvo kolo Vimbldona "preskočile" su i Lucje Šafaržova iz Češke, Francuskinja Kristina Mladenović, Timea Bačinski i Viktorija Golubić iz Švajcarske, Garbinje Mugurusa iz Španije i Ruskinja Darija Kasatkina. U drugom kolu igraće i Amerikanke Varvara Lapčenko, Kristina Makejl, Šelbi Rodžers i Alison Riske, kao i Polona Hercog iz Slovenije, Čehinja Denisa Alertova i Belgijanka Janina Vikmajer.

foto: Printscreen/flashscore.com

(Espreso.co.rs/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.