RODŽER VERUJE U NOVAKA, ALI: Nadal će mi uvek biti najveći rival, dok protiv Đokovića uživam da igram!
Foto: EPA/Tyler Larkin

više ceni Španca

RODŽER VERUJE U NOVAKA, ALI: Nadal će mi uvek biti najveći rival, dok protiv Đokovića uživam da igram!

Jedan od favorita za osvajanje prestižnog trofeja ovako gleda na predstojeći turnir

Objavljeno:

Švajcarac Rodžer Federer je pred početak Vimbldona dao zanimljivu izjavu.

Legendarni teniser i jedan od glavnih favorita za osvajanje ovog prestižnog Gren slem trofeja, govorio je o svojim najtežim protivnicima i najvećim rivalima.

Florijana objavila spisak za Zvezdu! Zbog jednog podatka, Delije će se smejati tri dana bez prestanka! (FOTO)

- Svakako da će mi Nadal uvek biti teži protivnik od ostalih i to se nikad neće promeniti. Razlog je njegova neverovatna igra levom rukom i udarci sa mnogo spina. Igra na moj bekhend kada god poželi, ta dijagonala je za njega prirodni udarac. On je težak protivnik, uvek servira na bekhend, ali miksuje i na forhend. Znao sam od našeg prvog susreta da će biti neugodan rival. Na šljaci je doslovno nepobediv, pokazao je ove godine u Parizu. Osvojio je Rolan Garos deseti put, bio je apsolutno fantastičan - izjavio je Rodžer i jasno stavio do znanja koga smatra najvećim konkurentom za trofej.

foto: Reuters

Ipak Federer je imao reči hvale i za Đokovića, Mareja i Vavrinku:

-Tu je i Novak koji je ostvario izvanredne rezultate u proteklih osam godina. Uživam da igram protiv njega, naši susreti su uvek uzbudljivi. Sten poseduje neverovatnu snagu, dok su Endijeva sposobnost predviđanja, borbenost i razumevanje veoma zanimljivi. Volim da igram protiv svih njih, ali ne bih da zaboravim stariju generaciju protiv koje sam igrao dok sam odrastao.

foto: Reuters

Za kraj ove izjave koju je dao za "Al Džaziru Balkans", Rodžer je rekao da se nada da će uskoro ponovo gledati Novaka Đokovića u vrhu svetskog tenisa:

- On je izuzetno dobar igrač, kao i Rafa. Oni će uvek nizati uspehe. Možda će mu biti potrebno više vremena nego što ljudi očekuju, ali verujem da će ponovo biti veoma uspešan.

BONUS VIDEO: ESPRESO INTERVJU: Milan Živadinović

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.