Još jednoj teniskoj legendi se ne sviđa Pepe Imaz: Ne možeš širiti ljubav i mir, a onda moraš na turniru da staneš nekome na glavu!
Foto: EPA/Michael Nelson

ne može tako

Još jednoj teniskoj legendi se ne sviđa Pepe Imaz: Ne možeš širiti ljubav i mir, a onda moraš na turniru da staneš nekome na glavu!

Mekinro po svom dobrom običaju osvrnuo se na situaciju sa nekadašnjim najboljim igračem sveta

Objavljeno:

Sada već podugačkoj listi onih koji smatraju da je Pepe Imaz glavni krivac za sunovrat Novaka Đokovića priključio se i čuveni Džon Mekinro.

Legendarni američki teniser je rekao da je to okretanje "širenju ljubavi i mira u svetu" uništilo ubilački instinkt srpskog tenisera koji je ranije imao.

- Možda je sa emotivne strane osetio da želi da dovede nekoga ko želi da grli ljude. To se ne mora nužno podudarati sa instinktom ubice. To ne znači da ga je odmah izgubio, ali ne želiš da budeš u situaciji gde je sve mir i ljubav, a onda moraš stati nekome na glavu na takmičenju - rekao je Mekinro.

foto: Profimedia

On se osvrnuo i na to kako Novak proslavlja trijumfe u poslednje vreme, stavljajući ruke na grudi, a potom ih šireći ka publici što se shvata kao gest

ljubavi.

- Pretpostavljam da je u pitanju proces koji je u toku. Ali to je kombinacija stvari, bez obzira što se dešavaju van terena. Imao je povredu pre godinu dana, pad, a to je uticalo na ovu situaciju. Verujem da će biti bolje.

foto: Fonetap

Dosta se pominjalo i to da je Srbin možda zreo da završi karijeru već u 30. godini. Šok terapija u vidu promene kompletnog stručnog štaba nije donela rezultate.

- Moraćemo sagledati ovo za nekoliko godina. Prerano je da kažemo: Neverovatno! Ima 30, a pričali smo kako će prestići Federera po broju Gren slemova pre samo godinu dana. Ili bar Nadala. Niko nije siguran šta je tačno problem - kazao je Mekinro.

foto: Fonetap

Amerikanac misli da ako trenutno četvrti teniser sveta bude hteo da napravi pauzu od tenisa, da će to uraditi posle US opena u septembru.

- Mislim da je sigurno reći da je teže ostati nego postati prvi na svetu. Momak ima fenomenalnz karijeru, već ima 12 Gren slemova. Mislim da ne bi trebalo da smo iznenađeni što je usledio pad nakon što je postao prvi igrač koji je osvojio sva četiri GS u nizu posle 47 godina.

BONUS VIDEO: Leandre Tavamba za Espreso na srpskom jeziku

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.