Da li će ovo doneti revoluciju u tenisu? Velike promene u Dejvis kupu! (FOTO)
Foto: Reuters

SJAJNO

Da li će ovo doneti revoluciju u tenisu? Velike promene u Dejvis kupu! (FOTO)

"Svi singl mečevi će se od sada igrati na dva umesto tri dobijena seta, dok će u dublu koji se igra subotim, ostati isti sistem", saopštila je međunarodna teniska federacija

Objavljeno:

Konačno se bliže dugo najavljivane promene u Dejvis kupu. Još ih samo zvanična potvrda sa sastanka u Vijetnamu (avgust) deli od primene za narednu sezonu.

Prema saopštenju koje je Međunarodna teniska federacija (ITF) poslala mečevi će kraće trajati i troškovi će biti znatno manji za domaćina.

foto: Dado Đilas

- Svi singl mečevi će se od sada igrati na dva umesto tri dobijena seta, dok će u dublu koji se igra subotim, ostati isti sistem. Troškovi za domaćina će biti smanjeni, dok će pobednici Dejvis i FED kupa u prvom kolu sezone koja sledi imati prednost domaćeg terena - navodi se u saopštenju.

KIŠA U PARIZU! Ko zna kada će početi Novakov meč? (FOTO)

U njemu se pominje i peti meč koji ne odlučuje o rezultatu (popularni “dead rubber”). Navodno će pokušati da smanje broj tih duela, mada se ne objašnjava na koji način će to učiniti. Pretpostavlja se da će taj meč biti igran samo ukoliko se dv reprezentacije tako dogovore, ali se čeka zvanična potvrda.

BONUS VIDEO: Espreso intervju: Dejan Anđus

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.