Janko nikad nije ovako surovo iskren bio o svojoj karijeri: Trenirao sam kao manijak, a opet bih ispao od Novaka u 2. kolu!
Foto: EPA/Caroline Blumberg

kao da se oprašta

Janko nikad nije ovako surovo iskren bio o svojoj karijeri: Trenirao sam kao manijak, a opet bih ispao od Novaka u 2. kolu!

Dotakao se svakog dela svoje karijere, a naročito "turbulentnih" tinejdžerskih godina

Objavljeno:

On je rekao da je svoj "neprofesionalizam van terena" uvek uspeo da nadoknadi napornim radom.

foto: EPA/Caroline Blumberg

- Veći deo karijere sam proveo među 30, 40, 50, 60, ja sam za šest meseci iz prvih 50 došao među prvih 10. Zbog toga mi je krivo, ali svako je general posle bitke. Svi želimo da imamo mašinu da vratimo vreme i popravimo neke greške, ali ako pričamo o stvarima za kojima zaista žalim, to je što ranije nisam počeo da se ponašam kako treba. To sam uvek uspeo da nadomestim velikom borbom, bio sam dobar junior, generalno brzo sam se dočepao prvih 100. Mislim da u sebi imam još tenisa, samo da me zdravlje služi, da napravim još jedan pokušaj za top 10, 20 ili 30. Ne znam, videćemo - naveo je 58. igrač sveta.

Janko je eliminisan sa Rolan Garosa, ali jedna činjenica je obradovala sve njegove fanove! (FOTO)

Srpski teniser rekao je da je na početku sezone napravio plan da igra na što više čelendžera kako bi došao do određenog plasmana na ATP listi koji bi mu garantovao plasman u glavni žreb na Gren slemovima i turnirima na betonu i travi, koje su njegove omiljene podloge.

foto: Fonetap

- Taj deo je trenutno ispunjen, a krivo mi je zbog današnjeg poraza jer da sam pobedio, ispao bih u drugom kolu od Đokovića, ali bih bio u glavnom žrebu Mastersa u Montrealu i Sinsinatiju. Pogotovo u Montrealu, jer tamo mnogo igrača otkazuje učešće. Zbog toga mi je malo krivo, ali mi je najviše krivo jer sam se iz Kine vratio pun samopouzdanja, dodao gas i u Beogradu desetak dana trenirao kao manijak, pet, šest sati dnevno, bio sam spreman i jak. Prvi dan otkako sam došao u Ženevu na turnir počeo sam loše da se osećam, imao sam temperaturu, a na sve to i alergijsku reakciju, pa sam završio u bolnici na infuziji. Ne znam ni kako sam dobio meč prvog kola - naveo je on.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.