"MAMA, IZDAO SAM SAMOG SEBE", trenutak kada je poklekao Novak Đoković! Dijana je uvek tu da podrži sina!
Dijana i Novak Đoković, Foto: Starsport©

Teška priča

"MAMA, IZDAO SAM SAMOG SEBE", trenutak kada je poklekao Novak Đoković! Dijana je uvek tu da podrži sina!

Majka je majka

Objavljeno:

Prvi reket sveta Novak Đoković najbolji teniser sveta već godinama, a ruku na srce i svih vremena.

Najviše osvojenih Gren slem trofeja, toliki broj nedelja na prvom estu i dominacija iako se bliži 40-im godinama, jasan su pokazatelj da je Srbin još odavno ispisao istoriju belog sporta.

Ipak, nije sve uvek išlo tako lagano... Nakon Olimpijskih igara 2016. godine usledio je pad Novaka. Povreda lakta ga je ukočila, a Đoković je odbijao da ode pod nož i to reši.

Novak Đoković
Novak Đokovićfoto: Dubreuil Corinne/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Presekao je i otišao na operaciju, iako je tada smatrao da je izdao samog sebe i svoje principe!

Đoković je te 2018. godine operisao lakat i napravio jedinu dužu pauzu zbog zdravstvenog stanja:

- Imao sam sreću da nisam bio bolestan ili povređen često u svojoj karijeri. Najteže mi je bilo sa laktom. Jedan sam od najkonstantnijih tenisera svih vremena i uspeo sam da održim svoje telo zdravim. To je za mene dokaz da radim prave stvari. Zaista sam duboko razmišljao o tome i morao sam da se operišem. Ali jesam pogrešio u nekim stvarima oko toga. Nisam mom laktu dao dovoljno vremena da se oporavi i uzimao sam lekove protiv upala, što sam naravno izbegavam. Tada mi je kratkoročno to pomagalo - poručio je za francuski „Ekip“.

Njegova majka Dijana je godinama kasnije otkrila šta se dešavalo u bolnici tokom Novakove operacije:

- Novak je stalno u potrazi za nekim novim saznanjima. Nešto što nama, što bi rekli smrtnicima, nije dostupno, nije blisko. Ishrana, terapije, alternativne metode, njega to zanima. Nije pobornik klasične medicine, što je već poznato, ali je imao jednu epizodu kada je morao da se operiše. Kada se probudio iz narkoze, rekao mi je da je izdao sebe. Objasnila sam mu da je uradio ono što je morao, i da je, ako misli da nastavi da igra, to bilo neophodno. Probao je alternativne metode, sve što mu je bilo dostupno, ali ništa nije dalo rezultata. -

- Novak je jednostavno protivnik toga, ne voli lekove, ne voli da svašta unosi u organizam. Znatiželjan je, sve što mu dođe pod ruku čita, obrazuje se… Eto, i ta ishrana, ne znam da li bi meni ili nekom drugom prijala, ali njemu odgovara. I ne mogu ništa da kažem, jer mi je zatvorio usta svojim rezultatima. To što smo mi navikli na meso i što verujemo da je jedini izvor proteina on je dokazao da nije - rekla je mama Dijana potpuno iskreno rekla je Dijana u emisiji „Dok anđeli spavaju“.

Bonus video:

00:26

Australijan open, atmosfera, tenis

(Espreso sport/Dok Anđeli spavaju)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.