Novak nakon odličnog početka u Monte Karlu SVE PRIZNAO!
Novak Đoković na meču protiv Safiulina, Foto: Felice Calabrò / IPA / Profimedia

ATP

Novak nakon odličnog početka u Monte Karlu SVE PRIZNAO!

Nakon pobede nije krio zadovoljstvo

Objavljeno: 18:33h

Novak Đoković na sjajan način je započeo Masters u Monte Karlu savladavši Rusa Romana Safiulina sa 2:0, po setovima (6:1, 6:2).

Najbolji teniser u istoriji je bio nasmejan i zadovoljan nakon pobede nad Romanom, a posle meča se obratio.

Novak Đoković na meču protiv Safiulina
Novak Đoković na meču protiv Safiulina foto: Valery HACHE / AFP / Profimedia

- Proveo sam dosta vremena na terenu u protekle tri nedelje, radio na fizičkoj pripremi ali i taktici za nastupe na šljaci. Igranje na ovoj podlozi nosi razne izazove, varijacije, drugačiji tajming, i veoma sam srećan kako sam igrao danas. Ako uzmemo u obzir okolnosti u kojima sam igrao prethodna dva turnira ove godine, tokom kojih sam u načelu imao manje samopouzdanja u svojoj igri – ovo je bio sjajan početak ovog turnira za mene - iskren je Đoković.

Na opasku voditelja da su on i Nadal na ovom turniru nastupili 17 puta, Novak se našalio: ''Pa da, to je skoro jedako broju godina Sinera ili Alkaraza“, a zatim nastavio:

- I dalje nastojim da budem kompetitivan protiv mlade generacije asova, veoma sam motivisan da igram na najvećim stadionima turneje – i iako motivacija ume da varira, želja i vatra su i dalje u meni. I dalje volim ovaj sport, takmičenje, i bez obzira na to ko je sa druge strane i koliko godina ima – uživam u ovome. Moja karijera traje više od 20 godina, a Monte Karlo je za mene uvek bio „domaći teren“ i mesto na kome se uvek posebno osećam i van turnira i tokom njega, a naročito zadovoljstvo mi pričinjava kada odigram ovako dobro kao što je bio slučaj danas - zaključuje Novak.

Bonus video:

00:20

Melburn, Australijan open, navijači, tenis

( Espreso / Kurir / Vuk Brajović / Iva Krga )


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.