Rekao je sve što je imao o Novaku Đokoviću!
Novak Đoković i Goran Ivanišević, Foto: EPA/Andrej Cukić

otvorio dušu

Rekao je sve što je imao o Novaku Đokoviću!

Otvoreno o prvom reketu sveta

Objavljeno:

Italijanski teniser Janik Siner igra sezonu života. Nakon osvojene titule na Australijan openu, isto je uradio na turniru u Roterdamu, a svoju dominaciju je potvrdio i podizanjem pehara u Majamiju.

Janik je postao drugi teniser planete, preskočio je Karlosa Alkaraza na tom mestu, ali još uvek gleda u leđa Novaku Đokoviću.

Sinerov uspon poklopio se sa angažovanjem Darena Kejhila na mestu trenera, a stručnjak iz Australije je ipak rezervisan kada poredi uspehe svog pulena sa onim što su godinama činiči Novak Đoković, Rafael Nadal i Rodžer Federer.

Janik Siner i Novak Đoković
Janik Siner i Novak Đokovićfoto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

- Ne mislim da iko treba da bude poređen sa tom generacijom, pogotovo jer Novak još igra, kao i Nadal. Ono što su oni postigli je neverovatno. Ne verujem da ćemo ikada ponovo videti takvu dominaciju. Fantastično je kako su oni gurali jedan drugog i pomerali granice ove igre. Sve što danas rade mladi teniseri je posledica toga što je uradila ova generacija. Ja ipak ne bih poredio Karlosa ili Janika ili Holgera sa njima, jer mislim da je to nefer. Oni moraju prvo sebe da afirmišu. Imaju dobar nivo, ali prvo moraju mnogo da pobeđuju da bismo počeli da ih poredimo sa velikom trojkom - rekao je Kejhil.

Što se nastavka sezone tiče, australijski trener nema sumnju da će ostali teniseri podići nivo svoje igre.

- Znamo da će Đoković nastaviti da napreduje, da traži rešenja, da će i Medvedev tražiti rešenje. Alkaraz stalno poboljšava servis. Svako stalno pravi promene kako bi igrao bolje. Siguran sam da će Janik nastaviti da napreduje - zaključio je Daren Kejhil.

Bonus video:

00:26

Australijan open, atmosfera, tenis

(Espres sport/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.