SPREMA SE VELIKA PROMENA U TENISU: Šta li će Novak i družina reći na OVO?
Novak Đoković na meču protiv Luke Nardija se sprema da servira, Foto: Charles Baus/CSM / Shutterstock Editorial / Profimedia

auuu

SPREMA SE VELIKA PROMENA U TENISU: Šta li će Novak i družina reći na OVO?

Da li smatrate da je ovo dobro po tenis?

Objavljeno: 19:32h

Sudijci ne planiraju da prestanu da ulažu pare neverovatnih rezmera.

Uporedo sa sve konkretnijim najavama o ulasku Dubaija u košarkašku AdmiralBet ABA ligu, a onda i u Evroligu, velike promene se pripremaju i u tenisu.

Naime, britanski ''Telegraf'' je danas objavio svoja ''bombastična'' saznanja da je Fond za javna ulaganja iz Saudijske Arabije spreman da uloži čak MILIJARDU dolara u teniske masters turnire.

Novak Đoković na meču protiv Luke Nardija
Novak Đoković na meču protiv Luke Nardija foto: Charles Baus/CSM / Shutterstock Editorial / Profimedia

Pomenuti izvor navodi da je to ponuda iz kategorije ''uzmi ili ostavi'' i da će čelni ljudi ATP-a imati rok od 90 dana da odgovore na ovu ponudu.

Pomenuti izvor navodi da je na subotnjem sastanku, predsednik ATP-a, Andrea Gaudenci obavestio predstavnike masters turnira o ovoj ponudi, a o čemu se konkretno radi?

- Masters 1000 turnir u prvoj nedelji sezone je bilo ono što su Saudijci želeli sve vreme, a za šta se Gaudenci zalagao više od godinu dana.

Međutim, ovoj ideji se oštro suprotstavio šef teniskog australijskog tenisa Kreg Tajl, koji je uspostavio timski događaj, Junajted kup, u istom terminu kalendara.

Animozitet između Tajlija i Gaudencija započeo je na njihovom takozvanom Premium Tour modelu prošle godine.

Novak Đoković se sprema da uđe na teren na Indijan Velsu
Novak Đoković se sprema da uđe na teren na Indijan Velsu foto: Antoine Couvercelle / Panoramic / Profimedia

Sada se čini još značajnijim da Gaudenci nije prisustvovao Otvorenom prvenstvu Australije u januaru zajedno sa svim ostalim teniskim akterima, već je otputovao u Rijad da pregovara sa saudijskim investicionim fondom.

Prošlog meseca je najavljen mali sponzorski ugovor, ali to je očigledno bila samo početna tačka.

Ova vest ima potencijal da izazove dodatnu napetost između dve turneje i četiri grend slema, posebno pošto je direktor prihoda Teniskog saveza Sjedinjenih Američkih Država Lev Šer insistirao da predsedavajući ATP i WTA treba da budu pozvani na subotnje sastanke Premium Toura.

Sada se ispostavlja da Gaudenci ima svoj ujedinjujući model u rukavu, u kojem bi se popeo da postane teniski komesar za dve turneje.

Kako stvari stoje, grend slemovi ne bi bili deo ove ponude saudijskog investicionog fonda'', piše britanski ''Telegraf''.

Videćemo šta će na ovu odluku reći Novak Đoković i družina.

Bonus video:

00:30

Australijan open, Novak Đoković, navijači, Melburn, tenis

(Espreso/Sportske.net/Prenela: Iva Krga)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.