"RAFA I JA NEĆEMO JOŠ DUGO IGRATI, JEDNA ERA SE ZAVRŠAVA..." Novak sve više razmišlja o penziji?
Novak Đoković i Rafael Nadal, Foto: EPA/Yoan Valat

"TUŽNO JE..."

"RAFA I JA NEĆEMO JOŠ DUGO IGRATI, JEDNA ERA SE ZAVRŠAVA..." Novak sve više razmišlja o penziji?

Toliko je divnih trenutaka i mečeva, rekorda koje smo postavili pojedinačno, ali i kao grupa, rekao je Đoković između ostalog

Objavljeno:

Novak Đoković upitan je o učešću na Olimpijskim igrama 2028. godine, a onda je i govorio o povlačenju Rafaela Nadala sa Mastersa u Indijan Velsu.

- Njih dvojica su (Federer i Nadal), uz Endija Marija, bili nerazdvojni deo mog razvoja kao igrača i svega što sam postigao. Za to su mnogo zaslužna rivalstva sa njima. Svi znamo da će ti trenuci doći za sve nas, ali kada zapravo dođu i kada zapravo shvatiš da je to to - Rodžer je završio karijeru, Rafa i ja nećemo još dugo igrati - jedna era se završava, i tužno je. S druge strane, toliko je divnih trenutaka i mečeva, rekorda koje smo postavili pojedinačno, ali i kao grupa. Možda i najveća rivalstva u istoriji sporta između nas trojice-četvorice - rekao je Novak.

Endi Marin, Novak Đoković, Rodžer Federer i Rafael Nadal
Endi Marin, Novak Đoković, Rodžer Federer i Rafael Nadalfoto: EPA/Andy Rain

Prokomentarisao je i to da je Rafa morao da se povuče.

- Hajde da vidimo koliko još možemo, tužno je što je Rafa morao da se povuče. Putovali smo zajedno u SAD. Nije bilo planirano, ali bilo je lepo videti njegovu porodicu i njega. Znam da je došao rano jer je želeo da se prilagodi vremenskoj zoni, da trenira što je više moguće i da se spremi. Dao je sve od sebe, ali nije bilo suđeno. Uvek je želeo da bude na vrhuncu na šljaci, na Rolan Garosu - istakao je Novak.

Novak Đoković i Rafael Nadal
Novak Đoković i Rafael Nadalfoto: Dubreuil Corinne/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Poručio je da se ne brine za budućnost tenisa.

- Novi klinci su tu - Alkaras, Siner, Rune lideri su nove generacije, tu su i Medvedev, Cicipas, Zverev, Rubljov, svi oni su neverovatni. Mislim da je tenis u dobrim rukama - nadam se da naš doprinos u poslednjih dvadeset godina može da doprinese daljem razvoju sporta, to svi želimo, niko nije veći od tenisa kao sporta - zaključio je Novak.

Bonus video:

08:33

KAKVA ČAST! FRANCUZI DONELI ODLUKU: NOVAK DOBIJA BISTU I HALU SA NJEGOVIM IMENOM! Evo gde će se nalaziti i kada će biti gotova

(Espreso/V.P)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.