''LOŠA SI KOPIJA'': Endi Mari je OVO video od Đokovića i sada radi ISTO kao i Novak!
Foto: Mark Large / dmg media / Profimedia

ZANIMLJIVO

''LOŠA SI KOPIJA'': Endi Mari je OVO video od Đokovića i sada radi ISTO kao i Novak!

Početak sezone za škotskog tenisera nije obećavao, startovao je sa četiri poraza, sve dok na turniru u Dohi nije uspeo da podigne formu

Objavljeno:

Škotski teniser Endi Mari, odlučio je da način španovanja reketa koji je koristio tokom cele karijere, totalno odbaci, i iskopira Novaka Đokovića.

Početak sezone za Marija nije obećavao, startovao je sa četiri poraza, sve dok na turniru u Dohi nije uspeo da podigne formu.

Kaže da je promenio način španovanja žica na reketu i sada radi kao Novak i Federer.

- Uvek sam pratio svoj instinkt sa poprečnim žicama. U pauzama između sezona sam menjao uspravne, kao što to Novak radi i kao što je Federer radio. Loptica tako odlazi sa reketa pod nešto višim uglom u odnosu na ranije i stvarno mi se sviđa to - rekao je Mari organizatorima turnira u Emiratima.

Siguran je da će mu ovaj način španovanja žica pomoći i ne želi da se vrati na stari.

- Naravno, drugačije je kada ste na terenu, jer sam stare žice koristio 20 godina. Prirodno počnete da sumnjate i ne pobeđujete. Tako da sam razmatrao da se vratim na staro, ali odlučio sam da to ne uradum. Siguran sam da će mi biti sve prijatnije kako sezona bude odmicala. Verujem da je to bila prava odluka za ovaj period u mojoj karijeri - zaključio je Mari.

Nekadašnji prvi teniser sveta je u Dubaiju u prvom kolu eliminisaoDenisa Šapovalova 4:6, 7:6(5), 6:3 u meču u kom su njegove žice osetile Marijev bes kada je polomio reket posle prvog seta.

Turnir u Dabiju nastvalja, a u narednom kolu igraće protiv Iga Umbera, koji je bio bolji od sunarodnika Gaela Monfisa 4:6, 6:3, 6:3.

Da li će se vratiti u staru formu, koju je imao pre par godina, ostaje nam da vidimo u narednom periodu.

Bonus video:

00:30

Australijan open, Novak Đoković, navijači, Melburn, tenis

(Espreso/Iva Krga)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.