"NE SMATRAM FEDERERA PRIJATELJEM!" Nadal govorio o Rodžeru, povredama, Alkarasu i sinu (FOTO)
Rafael Nadal, Foto: Oscar J Barroso / Shutterstock Editorial / Profimedia

OTVORIO DUŠU

"NE SMATRAM FEDERERA PRIJATELJEM!" Nadal govorio o Rodžeru, povredama, Alkarasu i sinu (FOTO)

Rodžer i ja smo podelili većinu karijere. Pomagali smo jedan drugom, ali smo jedan drugom dosta i oduzeli, rekao je Španac između ostalog

Objavljeno:

Rafael Nadal u intervjuu "La Sekstu" priznao je da je Novak Đoković najbolji teniser u istoriji, ali je pričao i o mnogim drugim temama.

Rafael Nadal i Novak Đoković
Rafael Nadal i Novak Đokovićfoto: CHRISTOPHE SIMON / AFP / Profimedia

Prva je bila o odnosu sa Rožerom Federerom.

- Rodžer i ja smo podelili većinu karijere. Pomagali smo jedan drugom, ali smo jedan drugom dosta i oduzeli. Takmičenje nas je gurnulo do krajnjih granica. Ne smatram ga prijateljem, već nekoga koga jako dugo poznajem, i sa kim imam odličan odnos - počeo je Nadal.

Povrede su obeležile karijeru osvajača 22 Grend slema.

- Sa 18 godina sam imao najbitniju povredu u svojoj karijeri - povredu stopala. Od tada se moj profesionalni život okrenuo. Rekli su da će biti teško da se bavim sportom, i od tada sam naučio da živim sa sumnjama i bolom. Od malih nogu su me učili da budem jak - kaže Nadal.

Rafael Nadal
Rafael Nadalfoto: EPA/Darren England

Nastavio je u istom tonu.

- Bilo bi nezahvalno sa moje strane da kažem da mrzim tenis. Tenis mi je pružio toliko lepih stvari koje ne bih mogao da iskusim da se ne bavim ovim sportom. Ne mogu da mrzim tenis, ali moje telo se umorilo i ne reaguje kako bih ja želeo - rekao je Nadal.

Jedno od pitanja odnosilo se i na Karlosa Alkarasa.

- On je sjajno dete. Veoma je kompletan teniser za svoje godine, sa vrlo malo slabosti. U njegovim godinama ja sam imao lošiji servis, lošiji volej, lošiji bekhend. Dosta stvari sam imao lošije od njega kada sam imao godina koliko on sada. Ambiciozan je. Kada sam bio u njegovim godinama, nikada ne bih pomislio da kažem da želim da igram protiv najboljeg u finalu. Ima sve elemente da mu karijera bude neverovatna - istakao je Nadal.

Karlos Alkaras i Rafael Nadal
Karlos Alkaras i Rafael Nadalfoto: EPA/Emilio Naranjo

Bez obzira na to koliko mu je tenis dao, svom sinu ne preporučuje taj sport.

- Voleo bih da izabere neki drugi sport. Kada to kažem, to me boli, jer znam koliko mi je tenis pružio. Ako bude želeo da igra tenis podržaću ga 100%, ali ako bude izabrao neki drugi sport, još bolje - zaključio je Nadal.

Bonus video:

00:09

Rafael Nadal sa sinom

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.