DIJANA ĐOKOVIĆ PROMENILA VERU! Objasnila ZAŠTO se odlučila na takav korak!
Dijana Đoković, Foto: Starsport / Peđa Milosavljević

priznala

DIJANA ĐOKOVIĆ PROMENILA VERU! Objasnila ZAŠTO se odlučila na takav korak!

Majka najboljeg tenisera sveta, Novaka Đokovića

Objavljeno:

Dijana Đoković, majka najboljeg teniser svih vremena Novaka Đokovića, imala je veoma zanimljivo detinjstvo isprepletano lepim i teškim momentima.

Kada je Novak postao profesionalni teniser i počeo osvajati titule, Dijana je ostala snažna figura u njegovom životu. Međutim, mnogo je više od samo majke i podrške. Takođe, aktivna je u humanitarnim inicijativama i društvenom radu.

Kao suosnivačica Fondacije "Novak Đoković", zajedno sa suprugom Srđanom, posvećena je pružanju pomoći u oblasti obrazovanja, sporta i zdravstva za decu u Srbiji. Njena filantropska aktivnost je inspiracija za mnoge ljude širom sveta.

Dijana Đoković
Dijana Đokovićfoto: Printscreen/Eurosport

Dijana je svojevremeno priznala da joj od malih nije nogu usađena vera u Boga:

- Moji roditelji jesu katolici, ali su ih partija i komunizam vaspitavali. Izjašnjavali su se kao Jugosloveni. Mene nisu učili odmalena da ja verujem u Boga, niti smo slavili Uskrs ili Božić. Onda to nisam mogla ni na svoju detu da prenesem, jer ni ja nisam imala, biću iskrena. U Srđanovoj porodici opet nisu isto bili kršteni, jer nisu smeli - kaže Dijana.

Dijana je otkrila da se u njoj nešto promenilo samo od sebe kada je donela na svet drugog sina.

- Međutim, što su oni mene više pristiskali, ja sam bila sve dalje od te odluke, e onda su me pustili. Kada sam rodila Marka, e tada se u meni nešto samo preokrenulo. I rekla sam: "Da, ja želim da se krstim i želim da krstim moju decu". I tako smo odlučili da se svi krstimo u maju 1992. u Žiči i to u staroj crkvi.

Dijana Đoković
Dijana Đokovićfoto: Antonio Ahel/ATAImages

- U jednom momentu mi prilazi sveštenik i sad ja treba da kažem svoje ime. Kada sam izgovorila Dijana, on me onako pogleda i kaže ne može, nije pravoslavno, već rimokatoličko. Vrteo se tri kruga oko oltara i vrati se i pita šta da radimo. Opet se proštea tri kruga oko oltara i ja se setim da kod katolika postoji kršteno i građansko ime. I kažem mu mogu li da zadržim moje ime, volim ga, a vi meni dajte crkveno ime. I on pristane - rekla je Dijana.

Tada je u odluci oko njenog crkvenog imena pomogao i njen suprug Srđan, te je Dijana krštena i danas nosi i staro srpsko imene Milica.

Bonus video:

00:32

NOLE ZAPLESAO SA MAJKOM DIJANOM: Đoković napravio ŠOU na žurci! (KURIR TELEVIZIJA)

(Espreso/Kurir stil/D.T)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.