OBOŽAVAO FEDERERA, A ONDA SE POJAVIO ĐOKOVIĆ: Novak kupio "klinca" za sva vremena
Rune i Đoković, Foto: Dubreuil Corinne/ABACA / Abaca Press / Profimedia

inspiracija

OBOŽAVAO FEDERERA, A ONDA SE POJAVIO ĐOKOVIĆ: Novak kupio "klinca" za sva vremena

Još jedna priča o tome koliko je Nole zapravo veliki čovek

Objavljeno: 10:47h

Mladi danski teniser Holger Rune je eliminisan u ranoj fazi Australijan Opena, što je dovelo do velikih promena u njegovom timu.

Naime, sedmi teniser sveta je otpustio bivšeg trenera Rodžera Federera, Severina Litija, a potom je usledio veći šok - Boris Beker je dao ostavku na mestu glavnog trenera.

- Želeo bih da vas obavestim da odmah prestajem sa obavljanjem uloge glavnog trenera Holgera Runea. Započeli smo ovu saradnju sa ciljem da dođemo do Završnog ATP mastersa prošle godine, ali da bi ubuduće saradnja bila uspešna, shvatio sam da ću morati da budem Holgeru na raspolaganju mnogo više nego što je to dosad bio slučaj. Usled privatnih i profesionalnih obaveza, trenutno Holgeru ne mogu da pružim ono što želi. Želim mu sve najbolje i uvek ću biti njegov fan broj jedan. Istinski cenim naše zajedničko putovanje - stoji u Bekerovoj poruci.

Holger Rune
Holger Runefoto: EPA/ALESSANDRO DI MARCO

Videćemo kako će se dalje odvijati Runeova karijera, a njegova majka je u jednom podkastu otkrila kako je Novak Đoković bio njegova velika inspiracija na startu karijere.

Holger jeste često govorio o uticaju Rodžera Federera, ali jedan prelomni trenutak sa početka njegove karijere uključuje upravo Novaka.

Ona se prisetila priče iz vremena kada je njen sin imao 13 godina i posetio Akademiju Patrika Muratoglua.

Tamo je bio Đoković, a potom je nastala i legendarna fotografija, koja je postala ponovo aktuelna kada se Rune probio u Top 10.

Holger Rune
Holger Runefoto: EPA/Joel Carrett

- Kada je Holger došao tamo (Akademija Muratoglou) sa 13 godina, dobio je priliku da trenira sa Novakom, znate, malo dete je samo gledalo i, bio je tako inspirisan, i došao je i rekao, želim to da uradim što brže, želim da uložim sav napor, želim to sada da uradim. To je apsolutno neverovatno - rekla je Runeova majka.

Nedavno je Danac sa puno respekta govorio o Đokoviću i istakao da je mnogo više uradio za sve tenisere na turu nego njegovi najveći rivali Rodžer Federer i Rafael Nadal.

Bonus video:

04:03

Krejg O’Šenesi ekskluzivno za Kurir: Novak neće dati da se otpiše tako lako!

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.