JELENA DOKIĆ: "NEMOJ DA BEŽIŠ, ARINA"! Sabalenki su nekad ZVIŽDALI, a sad APLAUDIRAJU zbog 1 NEVEROVATNOG POTEZA
Foto: EUROSPORT 1/PRINTSCREEN

opustila se

JELENA DOKIĆ: "NEMOJ DA BEŽIŠ, ARINA"! Sabalenki su nekad ZVIŽDALI, a sad APLAUDIRAJU zbog 1 NEVEROVATNOG POTEZA

Ne samo da je Sabalenka osvojila srca navijača fantastičnim igrama, nego i zbog svoje neposrednosti i vedrine

Objavljeno: 12:22h

Arina Sabalenka ispunila želju Jeleni Dokić i dobila ovacije publike.

Arina Sabalenka plasirala se u finale Australijan opena pošto je pobedila Koko Gof (7:6, 6:4) i tako nastavila svoj fantastičan niz u Melburnu. Beloruskinja još nije izgubila ni set u Australiji i kako se čini - niko ne može da je zaustavi na turniru, eventualno možda njen prijatelj Novak Đoković koji "juri" ka finalu u muškom singlu.

Ne samo da je Sabalenka osvojila srca navijača fantastičnim igrama, nego i zbog svoje neposrednosti i vedrine. Tako je nakon pobede nad Amerikankom, koja je uglavnom imala veću podršku, dobila ovacije publike i zbog toga se posebno raznežila: "Hvala vam, kad sam ovde prošli put bila, nije bilo podrške, a sada jeste. Hvala vam. Osetila sam se kao kod kuće, hvala vam što ste mi učinili ovo mesto tako specijalnim!", rekla je Arina Sabalenka posle pobede.

Arina Sabalenka
foto: EPA/LUKAS COCH

Interesantno je da je nju intervjuisala nekadašnja teniserka Jelena Dokić koja je za nju imala posebnu molbu. Ispričala je kako je već dobila peškir od Sabalenke, dok ju je sada zamolila i za potpis. "Nemoj da bežiš, Arina!", rekla je Jelena Dokić pošto je sjajna teniserka i pre nego što je dobila zahtev da pokloni peškir, krenula po njega, ali nije znala da postoji i poseban zahtev - da se potpiše kako bi taj peškir išao na aukciju za pomoć ženama žrtvama porodičnog nasilja.

Naravno, Sabalenka je odmah pristala na to i obećala je koliko god je peškira potrebno za takve svrhe, zbog čega je još jednom dobila velike aplauze publike. Podsetimo, u finalu će igrati protiv bolje iz duela Jastremske i Dženg.

Bonus video:

00:29

TENIS KAKO BIVA NAJLEPŠI: Retko gde se teniseri obožavaju kao u Monte Karlu

(Espreso/Mondo/ M.V./Prenela: N.J.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.