SINER NI SAM NE VERUJE U ONO ŠTO JE IZGOVORIO: Samouverene reči pred polufinale sa Đokovićem
Siner i Đoković, Foto: Marco Canoniero / Alamy / Alamy / Profimedia

kako da ne...

SINER NI SAM NE VERUJE U ONO ŠTO JE IZGOVORIO: Samouverene reči pred polufinale sa Đokovićem

Puca od samopouzdanja

Objavljeno: 19:19h

Italijanski teniser Janik Siner će odmeriti snage sa najboljim teniserom sveta Novakom Đokovićem u polufinalu Australijan Opena.

On je ubedljivo slavio protiv Andreja Rubljova posle tri seta, ali se meč završio duboko posle ponoći u Australiji.

- Sigurno da je bio težak meč, znamo se dobro, uvek kada igramo, igramo za nijansu bolje. Očekivao sam brze gemove, da ne bude mnogo udaraca, to se uklapalo u prvom setu, a u drugom smo obojica počeli da riterniramo bolje. Srećan sam zbog svog nastupa i pobede i što sam u narednoj rundi - rekao je Siner na konferenciji za medije.

Postojala mogućnost da igra na Margaret Kort stadionu umesto na Centralnom terenu jer su se prethodni mečevi odužili.

Janik Siner
Janik Sinerfoto: EPA/LUKAS COCH

- Za mene nije bilo problema, gde god da igramo, nije bitno, na Grend slemu si. Kada igraš na centralnom terenu to je privilegija. Ja sam se samo fokusirao na meč, sa mišlju da samo treba da igram dobar tenis.

Potom je usledilo pitanje o Novaku Đokoviću, a Siner kaže da mu nije bitno ko je sa druge strane mreže...

- Ovo je zašto treniram, da igram sa najboljima na svetu. On ima neverovatan rekord, zadovoljstvo je igrati sa njim, posebno u završnoj fazi turnira, gde je sve zanimljivije. Radujem se iskreno meču, biće teško. Pokušaću da budem u kontroli, što znači da dam 100 odsto, da se borim za svaku loptu, dokle god to radim, nije bitno ko mi je rival. Radujem se meču i probaću da se pripremim na najbolji mogući način - jasan je Siner.

Trebaće mu vremena za odmor posle neprospavane noći.

- Ne, očigledno je kasno, vreme da spavam, ali sutra ću trenirati pola sata ili 45 minuta, u kasnijem periodu dana, samo da osetim loptu malo i posle toga ću pokušati da spavam što više mogu, da se oporavim i to je to. Osećam se prilično sigurno da će se moje telo oporaviti na najbolji mogući način, nadam se tome.

Janik Siner
Janik Sinerfoto: EPA/LUKAS COCH

Da je meč potrajao duže, mogli su da dočekaju jutro na terenu.

- Ja igram dok se meč ne završi. Kao što sam rekao na terenu, igrate četvrtfinale, nije bitno vreme. Čak i da sam pobedio veoma kasno, možete da se oporavite, ali u ovom momentu ne gledate vreme. Znao sam pre odlaska na teren da je za evropsko vreme to dobro vreme za gledanje takođe, to je takođe bitno, gledate okolo na stadionu, bilo je puno za to vreme, ali u mislima takođe imate da vas mnogi gledaju na TV-u i osećate podršku - zaključio je Italijan.

Bonus video:

00:30

Australijan open, Novak Đoković, navijači, Melburn, tenis

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.