NEZAPAMĆENA SENZACIJA U MELBURNU! Ispala najbolja na svetu, debakl Poljakinje protiv mlade Čehinje!
Iga Švjontek, Foto: Martin KEEP / AFP / Profimedia

šok

NEZAPAMĆENA SENZACIJA U MELBURNU! Ispala najbolja na svetu, debakl Poljakinje protiv mlade Čehinje!

Devetnaestogodišnja Čehinja režirala čudesni preokret

Objavljeno: 20:02h

Šok iz Melburna! Najbolja teniserka sveta Iga Švjontek je završila učešće na Australijan Openu već u 3. kolu, pošto je od nje bila bolja Čehinja Linda Noskova sa 3:6, 6:3, 6:4.

Ova 19-godišnja Čehinja, trenutno 50. na WTA listi, do najveće pobede u karijeri i prve protiv najbolje na svetu stigla je posle dva sata i 22 minuta igre.

Poslednja češka tinejdžerka koja je pobedila prvu igračicu sveta na grend slem turniru bila je Petra Kvitova koja je sa 19 godina eliminisala Dinaru Safinu u trećem kolu Ju Es Opena 2009. godine.

U prva dva seta je teniserkama bio dovoljan po jedan brejk - prvi je dobila Švjontek, drugi Noskova - pre nego što usledila velika borba u trećem setu.

Noskova je prva stigla do brejka u trećem setu i povela sa 2:1, ali je Švjontek već u narednom odgovorila na isti način i izjednačila.

Čehinja je potom u petom gemu propustila jednu brejk priliku, pre nego što je u sedmom ponovo oduzela servis Švjontek i napravila veliki korak ka pobedi. Švjontek je zapretila u desetom gemu, povela je 0:30, ali je Noskova vezala četiri poena i na kraju slavila.

Noskova će u osmini finala Australijan opena igrati protiv pobednice meča Elina Svitolina - Viktorija Golubić.

Bonus video:

00:30

Australijan open, Novak Đoković, navijači, Melburn, tenis

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.