ĐOKOVIĆ OTKRIO ŠTA MU JE FEDERER ZAMERIO: Kritike me samo motivišu!
Novak Đoković, Foto: EPA/Lukas Coch

goat

ĐOKOVIĆ OTKRIO ŠTA MU JE FEDERER ZAMERIO: Kritike me samo motivišu!

Srpski as govorio o kritikama, samopouzdanju i o granici koja ne sme da se pređe

Objavljeno: 15:14h

Najbolji teniser sveta Novak Đoković je govorio na konferenciji za medije nakon plasmana u osminu finala Australijan Opena.

On je posle borbe u tri seta savladao Argentinca Tomasa Martina Ečeverija, a kao i uvek na Novakovim obraćanjima medijima je i više nego zanimljivo.

Srpski as je često tokom karijere bio na udaru kolega i javnosti, a jedan od njih je Rodžer Federer.

- Dobro pitanje. Znam da se Federeru nije dopadalo to kako sam se ponašao u početku. Nisam bio omiljen nekima iz vrha, nisam se plašio da kažem da želim da budem najbolji na svetu. Imao sam samopouzdanja, verovao u svoju igru, ali nikada mi nije nedostajalo poštovanja, uvek bih pre i posle meča ukazao poštovanje, tako sam naučen - rekao je Novak i nastavio:

Novak Đoković
Novak Đokovićfoto: WILLIAM WEST / AFP / Profimedia

- Na terenu se mnogo toga dešava u žaru borbe. Bilo je to davno, 20 godina od mog debija u profesionalnom tenisu, teško je reći kome sam se više sviđao, a kome ne. Te njihove reči su mi davale dodatno gorivo. Kada pogrešim, priznajem, izvinim se, podignem ruku, šta god, ali neke kritike su došle bez posebnog razloga - onda bi me to dodatno motivisalo da idem u istom smeru.

Svestan je kakvu sliku o sebi odaje i da ne mogu svi da ga vole, a potom se osvrnuo na Bena Šeltona koji mu je "pobegao" sa megdana i u prošlosti su imali turbulentan odnos.

- I danas znam da ne mogu svi da te vole, da vole kako se ponašaš, kako igraš - to je normalno. Kad je reč o Šeltonovom nivou samopouzdanja, to je super, moraš da veruješ, ne smeta mi nimalo, naprotiv. Kao što je Prižmić uradio pre neko veče. Samo ima neka nevidljiva granica prihvatljivog ponašanja prema onom drugom, ako se ona pređe, počinje da bude iritirajuće - zaključio je Đoković.

Bonus video:

00:30

Australijan open, Novak Đoković, navijači, Melburn, tenis

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.