ĐOKOVIĆEVA PRIJATELJICA RAZBILA RIVALKU: Beloruskinja nije prepustila Ukrajinki ni gem - ubedljiva i Koko Gof
Arina Sabalenka, Foto: EPA/LUKAS COCH

australijan open

ĐOKOVIĆEVA PRIJATELJICA RAZBILA RIVALKU: Beloruskinja nije prepustila Ukrajinki ni gem - ubedljiva i Koko Gof

Ubedljive pobede favorita

Objavljeno: 10:03h

Beloruska teniserka Arina Sabalenka plasirala se u četvrto kolo Australijan Opena pošto je pobedila Ukrajinku Lesju Curenko sa ubedljivih 6:0, 6:0.

Aktuelna šampionka Australijan opena je slavila posle samo 52 minuta igre i tako nastavila sa sjajnim partijama u Melburnu pošto je do sada izgubila samo šest gemova.

- Veoma sam zadovoljna kako sam igrala do sada, nadam se da ću nastaviti ovako ili čak zaigrati još bolje - rekla je 25-godišnja Beloruskinja.

Ona će se u osmini finala sastati sa Amerikankom Amandom Anisimovom koja je bila bolja od španske teniserke Paule Badose sa 7:5, 6:4.

Mesto u osmini finala obezbedila je i četvrta teniserka sveta, Amerikanka Koko Gof pošto je za 60 minuta slavila protiv sunarodnice Alisje Parks sa sigurnih 6:0, 6:2.

Gof je napravila samo osam neiznuđenih grešaka za razliku od 34 koliko ih je imala Parks.

Njena rivalka u narednoj rundi takmičenja biće Poljakinja Magdalena Frenh koja je eliminisala Ruskinju Anastasiju Zaharovu sa 4:6, 7:5, 6:4.

Dalje je prošla i 16-godišnja Ruskinja Mira Andrejeva koja je bila bolja od Francuskinje Dian Pari sa 1:6, 6:1, 7:6. Ona je spasila meč loptu pri vođstvu Pari od 5:3 u trećem setu, pre nego što je dobila odlučujući taj-brejk sa 10:5. Andrejeva ;sada čeka bolju iz duela Barbora Krejčikova - Storm Hanter.

Ukrajinka Marta Kostjuk je stigla do osmine finala pošto je posle preokreta savladala Ruskinju Elinu Avenasjan sa 2:6, 6:4, 6:4. Ona će u osmini finala igrati protiv bolje iz meča Marija Timofejeva - Beatris Hadad Maja.

Bonus video:

00:30

Australijan open, Novak Đoković, navijači, Melburn, tenis

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.