BRUKA: Đere i Lajović ispali već u prvom kolu, i to od 122. i 133. na svetu! Eliminisana i Krunić...
Dušan Lajović, Foto: EPA/Matt Turner

ao 2024.

BRUKA: Đere i Lajović ispali već u prvom kolu, i to od 122. i 133. na svetu! Eliminisana i Krunić...

Srbija je ostala samo sa Đokovićem i Kecmanovićem u drugom kolu Australijan opena

Objavljeno: 07:22h

Srpski teniser Laslo Đere nije uspeo da se plasira u drugo kolo Otvorenog prvenstva Australije u Melburnu, pošto je jutros izgubio od 122. igrača sveta Francuza Artura Kazoa posle pet setova, 2:6, 7:6 (3), 2:6, 6:3, 2:6.

Đere, 33. teniser sveta, izgubio je posle tri sata i 26 minuta.

Kazo je u prvom setu napravio dva brejka i poveo u meču. U drugom setu teniseri su osvajali gemove na svoje servise i odigran je taj-brejk, koji je Đere dobio sa 7:3.

Francuz je u trećem setu dva puta oduzeo servis Đereu, koji je uspeo da uzvrati u četvrtom setu, u kome je posle vođstva od 4:2 sačuvao prednost brejka i izborio peti set.

Kazo je bolje igrao u odlučujućem setu, napravio je dva brejka i posle druge meč lopte plasirao se u drugo kolo.

On će igrati protiv pobednika meča Danca Holgera Runea i Jošihita Nišioke iz Japana.

U prvom kolu eliminisan je i Dušan Lajović, koji je posle dva sata i 26 minuta izgubio od 133. igrača sveta Italijana Đulija Cepjerija, 3:6, 6:3, 3:6, 6:7 (3).

Cepjeri je u u drugom gemu prvog seta oduzeo servis Lajoviću, što mu je bilo dovoljno da povede. Srpski teniser, 51. na ATP listi, uzvratio je brejkom u četvrtom gemu drugog seta i izjednačio u meču.

Dušan Lajović
foto: EPA/Matt Turner

Italijan je u drugom gemu trećeg seta oduzeo servis Duciju, prednost brejka je sačuvao i ponovo poveo u meču.

Lajović je u četvrtom setu poveo sa 3:1, ali je njegov protivnik odmah u petom gemu vratio brejk i smanjio na 2:3. Teniseri su posle toga osvajali gemove na svoje servise i odigran je taj-brejk, koji je Cepjeri dobio sa 7:3, posle treće meč lopte.

Cepjeri će u drugom kolu igrati protiv Britanca Kamerona Norija, koji je pobedio Peruanca Huana Pablja Variljasa 6:4,6:4, 6:2.

Ni srpska teniserka Aleksandra Krunić nije uspela da se plasira u drugo kolo Otvorenog prvenstva Australije u Melburnu, pošto je izgubila od 51. teniserke sveta Francuskinje Klare Burel posle dva seta, odnsono 67 minuta igre - 4:6, 1:6.

Krunić je tek 687. teniserka sveta i od nje se nije ni očekivalo više, naročito otkako je svojevremeno izjavila da joj je glavni cilj na Olimpijskim igrama da se dobro zabavi van terena.

Aleksandra Krunić
foto: EPA/Lynn Bo Bo

Srpska teniserka je dobro počela, napravila je brejk u trećem gemu i povela sa 2:1, ali joj je protivnica uzvratila i izjednačila na 2:2. Posle toga obe su napravile po još dva uzastopna brejka za 4:4, a Francuskinja je u poslednjem 10. gemu ponovo oduzela servis Krunić i povela u meču.

Krunić je povela brejkom u prvom gemu drugog seta, ali je posle toga njena protivnica osvojila šest uzastopnih gemova i pobedila posle druge meč lopte.

Burel će u drugom kolu igrati protiv pobednice duela Amerikanke Džesike Pegule i Kanađanke Rebeke Marino.

Bonus video:

00:05

Dejvis kup - navijači Srbije

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.