POPIRIN ZAPRETIO ĐOKOVIĆU, A OVO MU JE ZASMETALO: Siguran sam da je Novak tražio da igra u nedelju!
Aleksej Popirin, Foto: EPA/James Ross

naoštren

POPIRIN ZAPRETIO ĐOKOVIĆU, A OVO MU JE ZASMETALO: Siguran sam da je Novak tražio da igra u nedelju!

On i jeste najveći svih vremena - pohvalio je Popirin Đokovića

Objavljeno:

Aleksej Popirin je sledeći rival Novaka Đokovića na Australijan openu.

Njih dvojica će u drugom kolu u Melburnu igrati tek u sredu, a iako je Popirin brže pobedio zemljaka Polmansa nego Đoković hrvatskog tenisera Dina Prižmića, svetski broj jedan će imati dan odmora više.

Pošto je turnir produžen na 15 dana, prva dva dana su se igrali mečevi iz gornje polovine žreba muškog singla. Novak je igrao u nedelju, a Aleksej u ponedeljak.

- Tako je kako je. U svlačionici je stav 50-50 ’za’ i ’protiv’ početka turnira u nedelju. Siguran sam da je Novak tražio da igra u nedelju, ali tako je, kako je. Prošao sam u tri seta i to je važno, imaću vremena da se odmorim. Nisam gledao Novaka ni protiv De Minaura ni Prižmića. Uradiću domaći kao i pre svakog meča, idem sa mnogo samopouzdanja u taj meč. Ne razmišljam kao da igram protiv broja jedan, to je samo još jedan meč - rekao je teniser ruskog porekla i dodao:

- Servis mi je uvek važan, ali nije mi cela igra samo servis, mada će to biti posebno važno protiv čoveka koji ima verovatno najbolji ritern na svetu. Imam iskustvo, već sam dugo u svlačionici, trenirao sam sa svima najboljima, igrao... Neću da počnem meč misleći o tome da je on možda najveći svih vremena, verovatno jeste, ali ja moram da verujem da mogu da pobedim i da se usredsredim na sebe. Nema svrhe da izlazim na teren ako ne verujem.

Aleksej Popirin
foto: EPA/James Ross

Australijan će razgovarati sa Aleksom de Minaurom koji je na Junajted kupu u Pertu prekinuo Đokovićev niz nepobedivosti u Australiji koji je trajao 43 meča od 2018.

- Pitaću Aleksa za savet, da. Igrali smo prošli put kada sam imao 19 godina, fizički nisam mogao da mu pariram. Sada sam iskusniji, zreliji, mnogo fizički jači.

Pohvalio je Đokovića.

- Nema nikakve slabosti. Fizički je jak, neverovatan servis, odlični i forhend i bekhend. On i jeste najveći svih vremena – da bi to postao, ne smeš da imaš slabosti. Ipak, imam i ja svoja oružja za koja verujem da mogu da naprave štetu. Novak uvek traži način da se poboljša, mislim da je to mentalitet na koji se treba ugledati – i ja sam sada sazreo, naredni korak za mene jeste da postepeno gradim svoju igru: servis, ritern, sve. Već neko vreme sam na Turu, video sam i druge igrače, video kako i šta treba raditi.

Novak Đoković
foto: WILLIAM WEST / AFP / Profimedia

Otkrio je Popirin da je žulj u redu i da ga je sao zamotao, te i šta mu je cilj ove sezone.

- Cilj mi je da se kvalifikujem na OI, najprestižniji događaj na svetu, to bi mi bilo ostvarenje sna, nikada nisam mislio da ću tako nešto postići. To mi je jedan od najvećih ciljeva za ovu godinu. Usredređen sam, ipak, jedino na ono što treba da radim, na trening, na svoju igru.

Bonus video:

00:03

Novak, navijači, Srbija, zastava

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.