"DA PROSLAVIMO NOVU GODINU NA NAJLEPŠI NAČIN ZA NAS SRBE!" Novak pred Junajted kup nahvalio Kineze
Novak Đoković na konferenciji za medije pred Junajted kup, Foto: EPA/RICHARD WAINWRIGHT

KONFERENCIJA ZA MEDIJE

"DA PROSLAVIMO NOVU GODINU NA NAJLEPŠI NAČIN ZA NAS SRBE!" Novak pred Junajted kup nahvalio Kineze

Sjajno je kad predstavljate svoju zemlju i nadamo se da će ovo biti sjajan početak australijske kampanje, rekao je Đoković između ostalog

Objavljeno:

Teniska reprezentacija Srbije u nedelju od 10 časova igra sa Kinom u E grupi na Junajted kupu.

Novak Đoković prvi će na teren protiv Žižena Žanga, a najbolji teniser sveta napravio je šou na konferenciji za medije protivnika.

Novak Đoković na konferenciji za medije pred Junajted kup
Novak Đoković na konferenciji za medije pred Junajted kupfoto: EPA/RICHARD WAINWRIGHT

- Imali smo nekoliko treninga u protekla tri dana. Ustvari, ja ću tokom dana raditi još, pokušaću što je moguće više vremena da provedem na terenu. Oduvek sam uživao u Australiji, igrao ovde najbolji tenis. Moja osećanja po dolasku ovde su pozitivna i radujem se što ću biti deo tima, sve je pomalo drugačije. Nemamo prilike da takvu atmosferu osetimo tako često, jer igramo uglavnom za sebe. Sjajno je kad predstavljate svoju zemlju i nadamo se da će ovo biti sjajan početak australijske kampanje - rekao je Novak.

Novak Đoković na konferenciji za medije pred Junajted kup
Novak Đoković na konferenciji za medije pred Junajted kupfoto: EPA/RICHARD WAINWRIGHT

Reč je dobila Olga Danilović.

- Imati Novaka u timu i uz mene na terenu je privilegija. Možete da naučite od njega zaista mnogo, ali učite i od svakog drugog igrača - kaže Olga.

Slično razmišlja i selektor našeg tima, Viktor Troicki koji je ujedno i trener Hamada Međedovića.

- Imati Novaka u ekipi je velika prednost. Ponosni smo na to. Kao što sam govorio i u Dejvis kupu, kada Novak igra za nas, to je velika pomoć i mnogo znači za druge igrače, uz svo njegovo iskustvo i procenat pobeda. Pomaže nam zaista mnogo - istakao je Troicki.

Olga Danilović, Novak Đoković i Viktor Troicki
Olga Danilović, Novak Đoković i Viktor Troickifoto: FAITH MORAN/MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Azijska selekcija je u prvom meču razbila Češku sa 3:0.

- Ćinven Ženg je dobila nagradu za igračicu koja je najviše napredovala, sjajna je. Kineski timovi godinma unazad i sa ženske strane, bili su jaki. Li Na je osvojila prvi Grend slem za kineski tenis što je otvorilo vrata mnogim devojkama da igraju. Lepo je kada kao teniser vidite koliko je tenis popularan u Kini, a Žang je najuspešniji kineski igrač svoh vremena. To je sjajno jer želite da vidite kako i muški tenis u Kini napreduje. Oni su u formi, imaju sjajne igrače. Ovde u Pertu je velika kineska zajednica, takođe i srpska. Nadam se da ćemo osetiti tu energiju na tribinama i proslaviti Novu godinu na najlepši način za nas Srbe - zaključio je Novak.

Bonus video:

02:58

PRESVALIČIO SAM SE, A ONDA SU MI NOVAK I JELENA ZAKUCALI NA VRATA Željko Samardžić progovorio o VELIKOM IZNENAĐENJU pred koncert

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.