HOLANĐANIN ODUŠEVLJEN NADALOM: "Zapanjujuće je videti koliko je godina u vrhu"
Nadal se uskoro vraća na teren nakon povrede koja ga je odvojila od tenisa na godinu dana, Foto: EPA/JAMES ROSS

interesantno

HOLANĐANIN ODUŠEVLJEN NADALOM: "Zapanjujuće je videti koliko je godina u vrhu"

Nadal se uskoro vraća na teren nakon povrede koja ga je odvojila od tenisa na godinu dana

Objavljeno:

Selektor Dejvis kup reprezentacije Holandije, Paul Harhuis, izrazio je divljenje prema kontinuitetu Rafaela Nadala, ističući da je španski teniser posvećen radu i trudu tokom godina, posebno u poređenju sa Rodžerom Federerom.

Harhuis je naglasio da je Nadal morao uložiti mnogo više rada kako bi postigao svoje uspehe u odnosu na Federera, koji je poznat po svojoj besprekornoj tehniku i lakoći u igri.

"Neverovatno je videti nekoga ko radi više, stalno, sve te godine. Ako uporedite sa Federerom, koji je besprekorno i lako pogađao udarce, Nadal je morao da radi mnogo više za to", izjavio je Harhuis.

Selektor je izrazio divljenje za Nadalovu izuzetnu doslednost, posebno ističući činjenicu da je Nadal bio među najboljih 10 tenisera sveta od 2005. godine sve do nedavno, što je impresivan podatak.

"Zapanjujuće je videti koliko godina je bio među prvih 10 pre nego što je pao. Neki igrači se nadaju da će jednom u životu biti makar nedelju dana u prvih 10. Mislim da je to radio 15 godina, možda čak i duže", dodao je Harhuis.

I pored trenutnog pada na rang listi, Nadal će zahvaljujući zaštićenom renkingu nastupiti na turnirima, uključujući i onaj u Brizbejnu.

Bonus video:

00:29

Grobari obeležavaju godišnjicu smrti Ivana Perovića

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.