HRVATICA SE SPRDA SA 'TRAUMAMA' NOVAKA I JELENE ĐOKOVIĆ: "Moraćemo da se izvinimo braći zbog raspada Jugoslavije"
Ivana Brkljačić, Foto: Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia, Matija Habljak / Pixel Media / Profimedia, Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia

sramotno

HRVATICA SE SPRDA SA 'TRAUMAMA' NOVAKA I JELENE ĐOKOVIĆ: "Moraćemo da se izvinimo braći zbog raspada Jugoslavije"

Nije ni čudo s obzirom na to da su sadašnje generacije Hrvata u "Lijepoj njihovoj", a naročito u inostranstvu, odrasle učeći o hrabroj i mučeničkoj domovinskoj borbi za nezavisnost od agresora Srba

Objavljeno: 14:45h
Nedeljko Đukić

Politički poeni se najjeftinije kupuju propagiranjem nacionalističkih stavova, a to je najsigurniji način za svaku vlast na Balkanu da uvek ima podršku velikog dela populacije.

Navikli smo naročito da se u Hrvatskoj kroz medije, ali kulturu i sport, održava atmosfera ultranacionalizma među stanovništvom, pobede slave pesmama Tompsona, Bed Blu Bojse posle krvavog pohoda u Atinu dočekuju kao junake...

Nije ni čudo s obzirom na to da su sadašnje generacije Hrvata u "Lijepoj njihovoj", a naročito u inostranstvu, odrasle učeći o hrabroj i mučeničkoj domovinskoj borbi za nezavisnost od agresora Srba.

Moderna Hrvatska nije nikad priznala etničko čišćenje tih istih Srba već "Oluju" propagira kao odbranu od zlih hegemonista. Tako je ostala utemeljena na Tuđmanovim vrednostima koje su kopirane iz ozloglašene NDH čija zverstva tokom Drugog svetskog rata ostaju neprevaziđena.

Bed Blu Bojsi
foto: Printskrin

Možda onda nije čudo kad se neka istaknuta ličnost u Hrvatskoj oglasi ubeđena da njena vlast dozvoljava Srbima da i danas na neki način maltretiraju nju i izmučeni hrvatski narod, pa apeluje na "osvešćenje".

Verovali ili ne, bivša hrvatska atletičarka Ivana Brkljačić (40) uplašena je od srpske prevlasti zbog Jelene i Novaka Đokovića, kao i Lepe Brene.

- Upalim neki podkast, Jelena Đoković napominje traume aludirajući na ratna zbivanja, Novak isto traumatizovan ratom. Otvorim “naše” medije, Brena navodi traume koje su prošli ona i Boba u braku, pa kaže “teške situacije koje smo preživeli zajedno – otmica deteta, raspad države, smrt roditelja. Raspad države u top tri životne traume. U budućnosti, jednog dana, svi mi moraćemo da se izvinimo braći zbog traume raspada države, rata. Malo pomalo, do toga vodi nas naša politika, mediji i istoričari - napisala je nekadašnja bacačica kladiva na Fejsbuku.

Za kraj se poslužila rečenicom hrvatskog ratnog zločinca Anta Gotovine:

- Paralelno ućutkujući nas “rat je prošlost, okrenimo se budućnosti".

Ne, Ivana, okrenimo se budućnosti, ali ne zaboravimo prošlost. Da se ne bi ponovila zverstva ustaša. Opet.

Bonus video:

01:01

FAVORIT JE ZA BI-BI-SIJEVU, ALI I MNOGO VEĆU NAGRADU Teniski analitičar kaže da mnogi već vide Novaka kao NAJVEĆEG IKADA

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.