TENISERKA SRPSKOG POREKLA ZABRINUTA ZA ALKARASA: "Ista stvar se desila i Nadalu!"
Španac ima problema na početku karijere, Foto: MediaPunch / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

problemi

TENISERKA SRPSKOG POREKLA ZABRINUTA ZA ALKARASA: "Ista stvar se desila i Nadalu!"

Španac ima problema na početku karijere

Objavljeno:

Andrea Petković, bivša nemačka teniserka srpskog porekla, izražava zabrinutost povodom zdravstvenog stanja mladog španskog tenisera Karlosa Alkarasa.

Iako je Alkaras tek nekoliko godina prisutan na teniskom Turu, suočava se s brojnim povredama koje bi mogle ozbiljno uticati na njegovu karijeru.

Petković ističe paralelu između situacije Alkarasa i iskustava Rafaela Nadala, legendarnog španskog tenisera koji je tokom svoje karijere prolazio kroz različite povrede.

Nadal se, nakon jednog od tih izazova, uspešno vraća teniskom terenu u januaru nakon dugog perioda pauze.

"Istu stvar sam primetila kod sportista, kod kolega pored kojih sam bila u prethodnih 20 godina. Kada se neko povredi u ranoj fazi karijere, čini se da ga povreda muči i kasnije. Zabrinuta sam za Alkarasa jer se ista stvar godila i Nadalu. Rafa je na početku karijere imao tešku povredu, a posle je uvek imao povrede. Ako pogledate igrače poput Đokovića i Federera, oni nikad nisu bili povređeni. Mislim da ako nemate sreće na početku karijere, dok još uvek rastete sa tom povredom, ona ima tendenciju da vam ’dođe glave’", rekla je Petkovićeva.

Alkaras je krajem prošle sezone imao povredu trbušnog zida pred Završni masters u Torinu, dok je potom propustio i Australijan open zbog porblema sa levom nogom.

Tokom 2023. godine osvojio je dva mastersa, dva ATP 500 i jedan ATP 250 turnir, uz titulu na Vimbldonu.

Međutim, od tada nije osvojio niti jedan trofej, stigavši do jednog finala na osam turnira, pri čemu je izgubio četiri od poslednjih šest mečeva u sezoni.

Bonus video:

00:48

Nemanja Vidić igrao povređen

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.